>Jagar endorfiner

Idag skyndade jag mig till Hötorget efter jobbet för att hinna i tid till spinningen kl.18. Hann precis i tid för min biljett och fick plats längst fram i salen. Tyvärr var Pia fortfarande sjuk och stand-in idag var Glenn. Helt ok spinninginstruktör, med förkärlek till disco/dance-hits.

Spinning
Jag var så sen in på passet att jag knappt hann fokusera, men efter en lång uppvärmning och när sorlet tystnat i salen så kände jag mig hemma. Men jag kände mig ändå lite låg idag, jag kände att jag verkligen behövde träningskicken, och stödet av spinninggrannarna. Alla vanliga var inte där idag, men några kände jag igen, och jag satt mellan två jag kände, så det kändes bra.

Men det tog ett tag innan det började kännas som 18-klassen på måndagar. Det var inte så mkt hojtande, utan alla körde mest till instruktionerna. Passet var en massa disco/dance låtar med sån här mellantakt som passar bäst till stående mellantunga backar. I varje låt var det intervallupplägg, typ stående i 30-60sek med tyngre växel. Jag kände mig stark och pigg idag så jag förlängde intervallerna och körde på så mkt jag orkade istället. Jag hade inget att spara liksom.

Det var helt ok musik och efter ett tag blev det rätt bra drag i klassen med. Vi hejade på varann, cyklade på, växlade upp och trampade på. Näst sista låten var Mitternacht, och sista var också en klassiker = alla körde på till max! Svetten rann och jag körde verkligen på, men kände mig otroligt pigg och fräsch i kroppen ändå! Så nice känsla! Puls under passet var (medel/max): 145/175bpm.

Löpning
Efter spinningen gick jag bort till löpbanden, som nu börjar bli något jag gillar igen. Jag bestämde mig för en kort brick-runda på 4km. Startade väldigt lugnt första km, på ca 8.5-9.0km/h för at vänja benen vid löpning istället för cykling. Ökade sen på lite och det kände fortsatt bra. Lyssnade på min nya favoritlåt och sprang på. Snart var de 4km över och det fick räcka för dagen.

(Löpband)
Lutning: 0.5%
Totalt: 4.0 km
Tid: 25:09 min
Tempo: 6:17
Puls (medel/max): 154/170 bpm

Blev sen min rehabövningar och sen stretch på det, och så var det slut! Träningskick fick jag idag med =) Det är riktigt kul att köra på hårt och fortfarande känna att man orkar mer! Det här bådar gott för resten av försäsongen!

>16 feb: Spinning + bricklöpning

4 reaktion på “>16 feb: Spinning + bricklöpning

 • 17 februari, 2009 kl. 17:50
  Permalänk

  >Verkade som om du fick en ordentlig dos endorfiner av spinningen och löpningen, härlig känsla!

  Och bra jobbar med biggest loser utmaningen!

  Svar
 • 17 februari, 2009 kl. 19:42
  Permalänk

  >Ja det var ju ett mkt bra träningspass det! Blev sugen på spinning jag med

  Svar
 • 18 februari, 2009 kl. 13:25
  Permalänk

  >snorkfröken: mm älskar kicken! Tack, jag kämpar på, kvartvägs till mål!

  cicci: spinning är verligen roligt!

  river: Haha, japp den ha rjag sett. Smygkändisar på gbgvarvet. Två Karins med min mamma i mitten ;)

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *