>Lite träning idag ändå

Jag hade ju trevligt besök av Sara sen igårkväll och imorse när vi vaknade var det tänkt att vi skulle ut och morgonträna, som vanligt när vi ses. Men…på nåt konstigt vis var det helt omöjligt att gå upp imorse, snoozade ett tag och sen kom vi fram till att sömn var lite högre prio än en morgonpromenad. Ingen av oss var särkilt svårövertalad ;)

Sen var jag hos sjukgymnasten på morgonen innan jobbet, så jag fick stressa iväg för att hinna dit i tid. Vi gick igenom mina rehabövningar jag har fått, och jag fick tänjt ut bröstmuskler som drar som sjutton, och är i någon sorts fight med ryggmusklerna. Jag fick nya stretch-rehab-övningar som jag ska köra så ofta jag kan. Men allt det jag gör nu och hjälpen jag får, det verkar fungera! För jag har inte alls så ont i ryggen mer. Riktigt bra, men nu ska jag bara få kroppen helt i balans också, så att problemen inte kommer tillbaka.

Spinning
Efter jobbet tog jag mig sen till Hötorget för att köra Andreas Giro d’Italia-pass kl.18. Jag skulle möta Sara där som körde klassen innan, men på något konstigt vis så gick vi förbi varann, eller såg inte varandra…alls! Men jag fick iaf tag på en cykel längst fram och sen var det att dra igång!

Passet idag var efter lång uppvärmning en massa långa intervaller med 1 min vila emellan. Första intervallen var på 10min, sen var de flesta 3 min långa. I slutet kom en 6 min intervall på flacken och sen avslutades det med två 3min intervaller igen.

Jag försökte köra på som vanligt, men jag kände avsaknaden av endorfinkicken idag. Jag var hyfsat pigg i kroppen, men kände mig bara lite seg allmänt. Det var mycket hejande och rop som vanligt på den klassen, men jag var inte riktigt så fokuserad att jag ville vara med där idag. Jag lät andra ta över det och jag bara trampade på och gick in i mig själv istället. Vissa dagar är det bara så, känslan är inte riktigt där. Spinningen varade i 75 min och pulsen var medel/max: 150/171bpm.

Löpning

Sen bytte jag till en torr tröja och gick bort till löpbanden, as usual. Jag ville springa lite, och lyssna på musik och vänja benen vid brickkänslan. Men jag kände att 3km fick räcka idag, jag ville komma hem i tid med. Så 3km fick det bli. Började superlugnt första 0.5km och ökade sen lite i taget. Ökade hela tiden och känslan i kroppen kändes bra, inte flåsig, inte trött, bara sprang! Sprang sista på 12.0km/h. Och avslutade sen med 5 min snabb gång som nedvarvning.

(Löpband)
Lutning: 0.5%
Totalt: 3.0 km
Tid: 17:55 min
Tempo: 5:58
Puls (medel/max): 156/176 bpm

Körde sen lite av mina rehabövningar innan det fick vara bra för idag. Gymmet började bli tomt och jag njöt av ensamheten i omklädningsrummet. Det är skönt att bara ha det tyst och lugnt omkring sig då, till skillnad från vissa dagar när det är kaos där. Snabbduschade och åkte sen hem. Imorgon blir sista riktiga träningsdagen, sen är det vila inför Vasaloppet: Öppet Spår på söndag!

>18 feb: Spinning och brick-löpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *