Öppet Spår på söndag

Nu har det börjat gå upp för mig vad jag ska ge mig in på. Efter veckor av förnekelse har jag nu insett: Jag ska åka längdskidor i 9 mil!

Bland massor av folk, stå i kö i spåren, åka utför i backar utan spår, ser framför mig hur jag slänger mig ur spår då någon framför ramlat, för att jag inte kan bromsa. Slit och slit i spåret för att ta mig framåt, och hotet om repet som stoppar en kommer närmare och närmare.

Eller….så kan man se det såhär:
En hel dags skidåkning! En hel dags skidåkning i de traditionella vasaloppsspåren. Där tusentals människor åkt före mig, OCH klarat det! Jag ska starta tidigt, åka i min egen takt, hålla mig i rörelse och beta av mil efter mil. Samtidigt ska jag vara noga med att fylla på med energi så att jag aldrig når den där totala botten. Och så ska jag njuta av det! Så mycket det går, I will stay positive!
Man kan ju se de 9milen som en väldigt lång teknikträningstur, där man får se tusentals olika stilar, och försöka härma någon som ser ut att åka utan slit, och lära sig bättre teknik! Och tänk vilken bra träning detta är, uthållighetsträning, och det gillar ju jag! Det här ska bli bra, det kommer bli bra!

Jag ska ge allt och jag ska klara detta Vasaloppet: Öppet Spår! Är du nyfiken hur det kommer att gå? För att följa mig under loppet och få ett sms när jag passerar olika stationer:

SMS:a VASA ÖS 17574 till 72777
Kostnad: 30kr.

Nu har jag packat, blandat sportdryck, laddat mentalt, fått pepp av coachen. Och snart ska jag sova. Imorgon bitti bär det av till Mora! Mer bloggande blir det på måndag och då ska jag berätta allt om det stora äventyret!

Vasalopps-ladd!

6 reaktion på “Vasalopps-ladd!

 • 20 februari, 2009 kl. 20:29
  Permalänk

  >Lycka till! Det ska bli väldigt roligt att få läsa om det!

  Svar
 • 20 februari, 2009 kl. 20:57
  Permalänk

  >Lycka till!! Kommer gå galant!

  Svar
 • 21 februari, 2009 kl. 08:02
  Permalänk

  >lycka till!!! jag håller koll på telefonen!

  Svar
 • 21 februari, 2009 kl. 12:10
  Permalänk

  >Lycka till och have fun!!!

  Svar
 • 22 februari, 2009 kl. 10:35
  Permalänk

  >Jag följer dig med spänning på nätet! Håller tummarna för att det går fint och känns bra!

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *