>Känna blodet pumpa, svetten rinna

Powerwalk

Imorse bröt jag och Sara (som sov över) sjusovartrenden och tog oss upp för att morgonträna. Vi snoozade en del men jag rabblade “lugn träning är bästa återhämtningen” i tankarna och tvingade mig upp. Vi gav oss ut för en skön morgonpromenad. Det var t.om lite ljust ute när vi gav oss ut efter kl.06. Tänk, det börjar bli vår! Härligt!

Vi gick vanliga morgonpromenadsrundan runt kungsholmen, och snackade ibland lite träningsidéer medans vi under andra studner gick tysta och funderade var för sig. Vi var nog rätt trötta ändå, men det kändes riktigt bra att få rört på sig lite! Jag hade träningsvärk i mina ben på de mest konstiga ställen, som på utsidan på underbenen (sidan av vaderna) och anklarna. Men lite blodcirkulation gjorde att det kändes bättre. Att halka runt i snömodden var väl bara sådär kul, jag hoppas snön smälter nu. Det ska vara vår här i Stockholm!

Spinning

Efter jobbet möttes vi upp igen, denna gång på SATS Hötorget. Vi bytte av varann i spinningsalen. Jag mötte Sara och Nilla när de kört hårt på Pias pass och jag var där för att köra Andreas Giro d’Italia-pass på 75 min. Tanken var att jag även skulle köra detta pass som återhämtningsträning: lite lugnare och få trampat ut benen om man säger så.

Passet var en lång uppvärmning och sen 6-10min partier med 60-90sek vila emellan. Det var lite svårt att inte ryckas med i den bra stämningen som vanligt, men jag bestämde mig ändå för att ta det _lite_ lugnare än vanligt. Jag körde mycket sittande på flacken med högre kadens, men ändå bra med belastning på. I mitten av passet var det inlagt några 70/20-intervaller till grymt bra musik, och de hängde jag med på! Men senare i passet tog jag det ändå lugnt igen. Det var skönt att köra på, och få igång musklerna och få svettas ordentligt. Pulsen under passet höll sig på snälla: medel/max: 141/171bpm.

Den träningen fick räcka för idag. Det var skönt att komma hem i rätt god tid för en gångs skull. Nu har jag iaf satt igång lugnt och kroppen känns snart som vanligt igen!

>25 feb: Återhämtningspromenad och spinning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *