>Cykelstrumpor

Vi (5 träningsbloggare i en testpanel) har fått i uppdrag att utvärdera Crafts sport- och träningskläder. Vi testar olika plagg varje vecka och denna vecka har vi testat Bike Pro Cool sock. Vi har testat plaggen utifrån design, funktion och komfort.

Såhär står det om plagget på Crafts hemsida:

Bike Pro Cool sock
– The Pro Cool hexa channel fibre creates cooling effect and best moisture transportation
– Channel stitched ultra thin uppers allow warm air to circulate and cool down

Såhär tyckte jag om strumporna:

Träning
Jag har använt strumporna på spinningpassen jag går på, har ju inte cyklat så mkt ute än. De sitter på bra, kasar inte runt, släpper igenom svetten så att fötterna känns hyfsat torra. Vissa korta strumpor kasar ibland ner i spinningskorna, men inte dessa, de sitter som gjutet på fötterna.

Design
Strumporna som vi fick testa var svarta, men ser annars ut som ovan på bilden. De är korta, går till ankeln och mitt på foten runt foten finns blåa ränder, som “håller om” foten. De är otroligt tunna, man är nästan rädd att ha sönder dem, men de håller och att de är så tunna gör ju att svett släpps igenom och man slipper blöta-fötter-känslan.

Funktion
Som sagt känns fötterna inte särskilt svettiga med dessa strumpor. De är ett par bra träningsstrumpor helt enkelt. Jag gillar ankelkorta strumpor, och det är den sortens strumpor jag använder mest under träning.

Komfort
Sköna strumpor, jag gillar att de håller om foten och sitter tajt. Jag blir galen om strumpor skulle kasa ner mot hälen under träning. Tunna, känns inte så mkt, och håller fötterna svala och torrare än vanligt!

Det var vad jag tyckte! Vill du veta vad de övriga i testpanelen tyckte? Kika in hos River, Sara, Terese eller Sofia.

Så här tyckte jag om: Craft: Flex Hood och Flex Straight Pants.

Nästa vecka fortsätter testet!

>Test: Craft: Bike Pro Cool sock

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *