>Återhämtning och härlig träning!

Igår blev det ännu en vilodag, då jag var alldeles för trött för att komma upp tidigt och gå på simträningen. Jag har varit trött på mornarna denna veckan, kroppen behöver väl återhämta sig lite, och sömn passar bra då. På tal om återhämtning var jag hos min idrottsmassör Karin igårkväll. Jag fick en förlängd massage, inte bara ryggen (som nu kändes mycket bättre än innan!) utan också axlar, triceps och BEN. Jag som tänkt att benen inte gjort så ont eller varit så trötta, när jag väl blev masserad där kändes det att de hade fått jobba i helgen!

Imorse blev det sovmorgon igen (sova är så skönt!) men ikväll var jag sugen på att få lite träning. Det blev en sen kväll på jobbet, men jag hann förbi SATS Odenplan innan jag åkte hemåt. Och det var rätt skönt att vara där vid 19 en fredag, det var ju rätt lugnt och skönt!

Jag ställde mig på ett löpband för att springa lite, tänkte beta av min straffrunda på 7km som jag fått efter Biggest Loser förlusten denna veckan. Men jag var inte helt säker på att det skulle bli 7km, jag visste inte hur det skulle kännas i benen. Så jag började med att knappa in 5km. Började jogga väldigt lugnt och benen kändes tunga. Men efter 5-10min lugn jogg så försvann den där tunga känslan och det började kännas riktigt bra! Pulsen var lugn och låg, och kroppen kändes bra! Det var en härlig känsla att få igång blodcirkulationen och få ut lite frustration och rastlöshet som samlats i veckan.

Men jag ville ändå ta det lugnt under joggen idag, så jag ökade inte för mkt, även om det kändes bra. Efter någon km sprang jag på 10.2km/h och snart var de 5km slut. Jag knappade då snabbt in 2km till och fortsatte springa. På slutet ökade jag upp till 11.0km/h och bara sprang och njöt!

(Löpband)
Lutning: 0.5%
Totalt: 7.0 km
Tid: 42:16 min
Tempo: 6:02
Puls (medel/max): 140/167 bpm

Sen promenerade jag snabbt i 5 min på bandet som nedvarvning och stretchade benen ordentligt efteråt. Ett kort träningspass som snabbt var över, men så är det fredag och skönt att komma hem innan det blir för sent!

>27 feb: Löpbandslöpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *