>Återhämtningsträning igen

Kom till Hötorget i tid idag och tänkte ju vara med på spinningen vid 18. Men hade sett på SATS bokningssida att det tydligen var ett teampass idag, alltså blev det fullt och jag fick ingen plats. Men va gör man, jo då får jag väl träna något annat, i min spinningoutfit. Vilken tur att jag traskar runt i mina gamla asicsdojjor, som nu fick komma till användning.

Löpning
Ställde mig på ett löpband och tänkte att spinning är väl ändå lite snällare mot benen än just löpning. Och jag hade ju tänkt mig lite återhämtningsträning. Men jag tog det lugnt, riktigt lugnt idag. Bestämde att 5km lät lagom, och började sen jogga på tunga stela ben. När jag knöt skorna såg jag också hur svullna mina anklar och fötter var, helt vattenfyllda.

Så första 10min var benen riktigt sega. Jag joggade på i väldigt sakta mak men försökte bara komma igång liksom. Det var lite segt att springa på löpband idag, jag hade ju inte tagit med mig någon Ipod (brukar inte behövas till spinning) och enda jag hörde i gymmet var ljudet av alla konditionsmaskiner omkring mig och en massa dunsande.

Men sen kom jag upp i 9km/h-ligan, från att ha legat väldigt lågt första kilometern. Och sen kändes benen nästan normala! Jag joggade på och sprang mest och tänkte på hur jag gillar min funktionella kropp, alltså att den återhämtar sig bra, den gnäller inte, den gör inte ont, den bara presterar när jag ber om det =) Knäet kändes inget alls idag heller, så himla skönt! Jag sprang på lugnt och hade väldigt lugn puls. Hur lugn vet jag inte exakt eftersom jag skippade pulsbandet idag, mitt skavsår får en chans att läka först!

(Löpband)
Lutning: 0.5%
Totalt: 5.0 km
Tid: 33:23 min
Tempo: 6:41
Puls (medel/max): –

Rehab
Sen efter löpningen varvade jag ner med 5 min snabb gång på bandet. Sen gick jag bort till stretchhörnan för att köra mina rehabövningar. Jag var hos sjukgymnasten imorse och fick en ny övning samt att jag skulle köra de gamla vanliga. Fokus ligger fortfarande på rörlighet och statisk styrka, och att hitta de där gömda musklerna i ryggen som ibland inte vill vara med.

Så 15 min stretchövningar och rehabvridningar och allt möjligt, sen fick det vara bra för ikväll. Tog mig hemåt och kom hem rätt tidigt tyckte jag.

Skönt att ta det lite lugnt med, jag känner mig rätt trött denna veckan. Mest i behov av sömn, men jag tycker mig ana en liten dipp på gång med. Efter en stor kraftansträningning och adrenalinkickar, så kommer “the lowest low“. Nu ska jag bara ta mig igenom den med! Se framåt och fokusera på allt kul som är planerat i vår!

>4 mar: Löpbandsjogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *