>En massa räknande av längder och tider på morgonen

Efter all skidåkning var det nu dags att få till lite bra simträning med, som jag missat de senaste veckorna. Imorse kom jag upp och iväg till e-badet i tid och var vid poolkanten bara några minuter efter kl.06.30. Torsdagmornar är triathlonklubbens simtid också, så imorse var det många från klubben på träningen. Kul att träffa alla igen!

Jag hoppade i och började värma upp lite, det kändes lite segt i armar och axlar idag, och benen var inte superpigga heller. Så jag förberedde mig för att ta det lite lugnt idag. Men så lugnt blev det inte ändå. Efter en del av huvudserien vaknade jag till och fick bättre flyt och rytm. Detta var dagens pass:

Uppv ca 200f.

Sen 2×50 kicks, med olika armplaceringar per 12,5m.

12×25 med 1-4: accelererande, max, relax, halva max

Sen huvudserien:
– 4×100 start 2:10
– 8×75 start 1:35
– 16×50 start 1:05

Avbad 100f
Totalt: 2500m, 70 min.

Som sagt var jag lite seg i axlar/armar i början, men det kändes bättre allt eftersom. Jag kände att jag hade glömt lite bra teknik för armarna. Kanske att jag omedvetet försökte fuska för att jag var trött i axlarna? Jag fick iaf bra tips och försökte sen fokusera ordentligt. Det kändes bra i slutet, jag hade bra ork hela vägen! Hundringarna var lugna och man hann vila en del mellan varje, sen blev det snabbare fart allt eftersom.

Skönt att vara tillbaks med simningen igen. Jag får lägga lite mer fokus på den känner jag, så att jag blir bättre. Skönt iaf att ha en sport mindre att bekymra mig om nu (skidåkningen) så att jag kan fokusera på simning, cyklingen och löpningen!

>5 mar: Simträning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *