>Konditionsträning och tävlingar

En hel helg utan planer, och inga Vasalopp att åka. Vad kan man då hitta på? Ta tåget ner till Halmstad och hälsa på Sara och träna en massa kul ihop kanske? Perfekt!

Spinning
Imorse vaknade vi tidigt efter en kväll ute igår då det dracks vin och åt god mat. Men kunde inte sova bort hela förmiddagen, det var ju dags för en träningsdag! Vi tog oss bort till Sats här i Halmstad och började med ett spinningpass kl.10. Det var några tappra spinnare där och en bra och engagerande instruktör. Jag och Sara satt längst fram och peppade och lockade med spurter passet igenom. Det var bra musik och bra drag, men mina ben kändes fortfarande lite sega.


Team Karin&Sara med teamtröjor

Kondition
Efter spinningen fortsatte vi sen i gymmet, med en utmaningstävling vi kommit på att vi skulle köra efter att ha kollat en del på BL. Roddmaskin la vi ju till i straffprogrammet förra veckan, men nu skulle vi köra det som en tävling. Det var 3 set à 5 min vi skulle köra, med 1-2 min vila emellan varje. Jag har inte kört rodd på jag vet inte hur länge, men det kändes lite ovant. Det var liksom inte så jobbigt, men kändes ändå jobbigt i kroppen men lite obestämbart liksom exakt var. Vi körde på och Sara vann alla 3 ronderna, med ca 20-30m varje gång! Grr…

Sen fortsatte vi med samma utmaning på Crosstrainern. Denna tog vi istället för de planerade löpbanden, för mina ben var sega, och sen var löpbanden där på gymet så antika så jag skulle nog inte riskera att ställa mig på dem öht! Så vi körde 3x5min på crosstrainern, och jag hade först strategin att lägga på med belastning och således komma längre på samma tramp, men jag fattade inte riktigt om crosstrainern fungerade på det viset, för det funkade ju inte! Jag förlorade här igen, men sista set:et kom vi iaf exakt lika långt. Jag var dock en hyfsat god förlorare idag, jag tyckte utmaningen var kul och vi fick ju till bra träning, och svetten rann!

Yoga

Sen avslutade vi med skön yoga kl.12. Det var väldigt längesen sist med yoga för min del. Och det kändes! Mina ben och fötter var lite stela, och fötterna krampade en del. Knäet har fortfarande blåmärksskänsla så jag fick improvisera i vissa övningar. Men annars gick det bra! Och det var riktigt skönt att sträcka ut! Avslappningen var skön, men efteråt blev man så kall så en dusch och sen bastu var riktigt skönt efteråt.

Sen blev det promenad hem och så käkade vi lunch, slappade och kollade på Biggest Loser avsnitt. Jag var lite seg och trött när vi satt i soffan. Men vi hade ju funderat på att springa lite också idag, men just då kändes det inte så aktuellt.

Löpning
Men så lockade Sara ut mig ändå på en lugn kvällsjogg och jag var inte superpigg på det, men så fort vi kom ut kändes det bättre! Det var svalt, men inte kallt, och mörkt och lugnt ute. Vi promenerade först en bit och joggade sen lugnt en lagom kort runda (dryga 4km). Längs med Nissan och bort över en bro och tillbaka. Joggen var väldigt lugn och skön och jag blev piggare av att komma ut! Det är riktigt bra att Sara tjatade på mig lite, så att vi kom ut! För det är ju steget ut som är det jobbigaste, inte själva träningen i sig!

Nu slappar vi igen, och har precis kollat melodifestivalen och ätit favoritmaten. Imorgon blir det mer härlig träning i härliga Halmstad!

>7 mar: Träningshelg i Halmstad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *