>Liten chock för kroppen

Efter jobbet tog jag mig till Sats Odenplan för att springa på löpband. Planen var ca 1 timmes löpning med lite fartökningar inslängda på slutet. Det var rätt fullt på gymmet men jag fick tag i ett ledigt löpband efter ett tag.

Bestämde mig för 11km och jag började springa lite lugnt i 9.0km/h och uppåt. Lyssnade på musik i Ipoden denna gången och det är ju så mkt bättre än heltyst. Joggade på och efter några minuter ökade jag upp till ca 10.0km/h. Sprang på och försökte hitta lugnet i kroppen och rytmen, bara att springa på och inte bara tänka på tid eller klockan eller hur länge jag skulle stå där.

Ökade på lite till sen och allt kändes bra. Men efter en 40min nåt började jag bli lite seg i kroppen. Fick minska på hastigheten lite och sprang och oroade mig lite över fartökningarna som skulle komma. Pulsen kändes lite skum med, för den höll sig jämn och minskade inte när jag minskade farten. Kände också att jag druckit lite för lite idag, jag var varm och svettades ordentligt som vanligt.

Så tiden tickade ner och det var lite segt på slutet, men så när det var ca 12 min kvar började jag mina fartökningar. Körde 4×1 min fartökning på ca 11.5km/h följt av 1 min lugnare emellan varje. Precis innan jag började med dem så la Ipoden av. Lägligt. Men det var bara att springa på ändå, en minut fixar man ju. Så jag sprang på och struntade i att jag var trött. Snart var de 4 intervallerna över och då sprang jag lugnt tills jag kom imål.

(Löpband)
Lutning: 0.5%
Totalt: 11.0 km
Tid: 1:06:27 min
Tempo: 6:02
Puls (medel/max): 165/180 bpm

Gick sen snabbt på bandet i 5 min, men det kändes lite skumt idag i kroppen. Pulsen ville inte riktigt gå ner så fort som den brukar, och jag kände mig rätt trött. Stretchade sen och duschade snabbt.

Var låg på energi på vägen hem och mådde nästan lite illa när jag kom hem. Det händer ibland (oftast efter löpning) när jag tagit ut mig. Men så himla hårt var det inte idag, och så hög puls hade jag inte. Vet inte riktigt vad det är med kroppen. Men den får ta och vänja sig, för det kommer bli mer högintensivt framöver!

>9 mar: Medeldistans på löpband

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *