>Träningen är min drog

Spinning
Idag hade jag träningsdejt med Sara på Sats Hötorget. Vi träffades lagom till spinningen kl.18. (alltså när jag traskade in där 17.57 och Sara hade tagit cykel till mig då hon redan kört ett pass redan, schysst!). Det var Giro d’Italia pass med Andreas på gång. Eller iaf trodde vi det. Så blev det inte idag. Andreas hade råkat skada knäet och i hans ställe var det en spinningvikarie, som tydligen var cyklist. Spännande tänkte jag, det kanske blir bra det här.

Men tyvärr, nej, det blev inte bra. Inte bra alls. Och jag som vart så seg under dagen och verkligen längtat efter träningen, och längtat efter bra träning. Och sen blir det inte riktigt som man tänkt sig.

Märkte rätt snabbt att det inte riktigt var min typ av spinninginstruktör, men istället för att bli än mer irriterad, så lät jag det bara vara. Jag skulle träna, och jag skulle känna mig bra och bli av med rastlösheten i kroppen. Så när instruktören skrek på oss att vi skulle skärpa oss och lägga på mer belastning och köra i högre tempo, filtrerade jag bort de hårda orden och tog tillvara på att jag hade Sara bredvid mig. Vi körde på hårt själv, ibland stående ibland sittande på hyfsat hög kadens (men inte lika galensnabbt som instruktören trampade) och fick ut ett hyfsat pass av det ändå. Men det är nu man inser att de instruktörer man gillar, verkligen är bra. OCH att smaken är som baken – delad.

Så efter de 75 spinningminutrarna, som mestadels bestod av 8-min hårda block, tog vi sen en liten paus innan vi skulle fortsätta med träningen. Jag funderade lite på hur smart det var egentigen att köra löpbandsintervaller efter ett spinningpass, men sen kändes det himla bra i kroppen och jag ville ju träna, så jag slog bort de tankarna!

Löpning
Jag skulle springa 6×1000 intervaller och Sara hade sin straffrunda på 7km att beta av. Så vi tog varsitt löpband bredvid varandra och satte igång. Jag hade ju Ipoden laddad med nya musiken och såg fram emot att få lyssna på den, och att springa på.

Jag började med 1km lugn uppvärmning, för att benen skulle kunna vänja om sig och fatta att det var löpning det handlade om. Sen tryckte jag upp farten till 11.5km/h och sprang mina intervaller. Efter varje tusing hade jag sen ca 1 min ståvila, då bandet bara fick gå, så att jag sen kunde hoppa på i farten och slippa tiden det tar för att sänka/öka farten på bandet.

De 6 intervallerna gick rätt fort ändå. Det var bara att springa på och tänka att det är ju bara ungefär 5 min jobb, och sen får jag vila lite. Tyckte 11.5km/h som är pace 5:13 kändes hyfsat bra. Grejen med löpband är att jag nog fegar lite för mkt. För ute kan man ju springa på om det känns bra för att sen kanske sakta ner mot slutet. Men på ett löpband, har du en gång höjt så vill man ju inte sänka farten sen, och då kanske man fastnar på en lite mer “bekväm” fart för att vara säker på att orka hela? Eller att inte ramla av bandet iaf…

Lyssnade på alcazar och flo rida, och agnes och kutade på. Kroppen och benen kändes bra hela tiden. Det var mest första intervallen och sen de två sista som var lite sega. Men jag fixade det! Intervallpass är kul, och jag är inte rädd för intervaller! =)

Avslutade sen med 4 min lugn jogg och väntade sen på att Sara skulle avsluta och peppade sen henne när hon körde sina 15 min på rodden. Jag skulle ha joinat om jag inte fått såna jobbiga skavsår på armarna från löpningen. Aj vad de gjorde ont i duschen sen!

(Löpband)
Lutning: 0.5%
Intervallpass
Uppv 1 km
6×1000 på 11.5km/h: 5:13 pace, 1 min ståvila
Nedjogg 0.6km
Tid: 47:27 min
Puls (medel/max): 160/175 bpm

Sen stapplade vi iväg till ett sent kvällsöppet fik och käkade kyckling och sallad. Men snart fick jag sen dra hemåt. Måste ju sova i tid om jag ska orka upp imorgon, och då är det simning igen på gång! Kul! =)

>11 mar: Kass spinning följt av bra löpintervaller!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *