>Bästa träningskvällen!

Ikväll mötte jag upp med Coach P för ett träningspass. Coachen var i stan och vi passade på att få ett coachat träningspass IRL, istället för som vanligt kontakt via mail och telefon. Det blev ett intervallpass ute på Bosön, på deras 200m bana.

Det var riktigt lyxigt att köra träningspass med egen coach! Jag behövde inte fundera på vad vi skulle göra, utan bara följa order =)

Vi började med uppvärmning, först lugn jogg några varv och sen lite högre fart i ett varv. Avslutade med mer jogg och lite löpskolningsövningar. Sen var det dags för mina intervaller. Just nu kör jag 6x1000m intervaller, och idag blev det 1:30min ståvila emellan varje. P höll koll på klockan och antal varv och jag skulle bara fokusera på att springa på, med bra teknik och bra känsla!

Det var alltså 5 varv att springa per intervall, och jag skulle springa på, men inte maxa, utan orka alla intervallerna. Då jag inte sprungit så mkt intervaller på sistone, “på riktigt” och inte på löpband, var det lite svårt att först veta hur fort jag skulle springa. Men efter ett tag kände jag igen farten, och blev väl lite jämnare. Jag ville inte veta under tiden hur fort jag sprang, utan P coachade och peppade mer och ssa åt mig att hålla farten eller öka på och så.

Det blev tuffare och tuffare och jag fick kämpa på i slutet av varje intervall. Men efter vilan orkade jag sen en till, och en till. Sista intervallen fick jag draghjälp av P på de sista 3 varven, och det var skönt att ha en rygg att följa.

Intervallserien blev:
4.32 , 38 , 46, 45, 42, 45

Jag är riktigt nöjd med tiderna och det kändes himla bra. Detta är ju dock en start för intervallpassen och något att sedan jobba på att förbättra. Man måste ju veta utgångsläget!

Det var riktigt roligt att springa intervaller ikväll! Att träffa coachen var peppande, och att träna på fina Bosön. Riktigt bra kväll alltså!

Löpning
Intervallpass
Uppv ca 1 km: lugn jogg + fart + löpskolning
6×1000 med 1:30 ståvila:
Serien blev: 4.32 , 38 , 46, 45, 42, 45
Nedjogg ca 0.5km
Tid: 53 min
Puls (medel/max): 154/181 bpm

Och att springa på bana var kul! Nu ska jag bara hitta en bra 400m bana i närheten, så att jag kan träna mina intervaller där. Löpbandet är bara en plan B, jag springer inte lika avslappnat och bra där. Någon som vet vilken löparbana i Sthlm som är bäst (och som är lätt att komma in på)?

>16 mar: Intervallpass med coachen på Bosön

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *