>Bra träningsdag

Imorse var jag trött eftersom det är lite svårt att vara trött o somna efter sena träningspass på kvällen innan. Men jag tittade mot fönstret och såg att det var ljust ute, så det var ju bara att ta sig upp och åka till e-badet för simträningen.

Simning
Idag var det fokus på negativ split på simträningen. Det hade vi blivit varnade om i peppande sms igår. Men att simma snabbare på sista halvan är inte alltid så lätt, blev vi varse om!

Detta var dagens pass:

Uppv ca 200f.

8×25 ben, olika armpositioner

Sen började vi med neativ-split-fokuset:

2x150f med negativ split

6x200f negativ split, både på varje tvåhundring: 100 lugnt-100snabbare och sen för varje tvåhundring, de skulle vara snabbare och snabbare: 1-3.

8×25 med 2 voltvändningar på varje, fart 1-4

Avbad 50f
Totalt: 2150m, 67 min.

Jag kände mig lite trött i benen på bensetet i början. Men det var ju bara 200ben och sen skulle de få vila mer och armar och överkropp skulle få jobba. Och de fick dem! Jag blev rätt trött idag på simningen. Den negativa splitten gick hyfsat i början (de första) men blev sen rätt trött i slutet. Tappade tekniken lite och det var svårt att öka på sista. Det _kändes_ som att jag ökade på sista hundringen (och vi hade stenkoll på klockan idag) men det slutade med att det bara blev någon sekund snabbare, eller t.om samma fart. Fast ansträningen var väl lite högre kanske i slutet. Det var svårt det där! Annars var det ett kul pass som vanligt! =)

Efter jobbet idag drog jag till Sats Fridhemsplan för lite träning. Funderade länge på vilket gym jag skulle till, men lilla och lugnare fridhemsplan kändes rätt idag. Jag hade styrka och sen lite löpbandslöpning + rodd på schemat.

Styrketräning
Det var ett bra tag sen sist, men det är ju faktiskt två styrkepass i veckan på mitt schema, så nu fick jag äntligen tränat lite styrka med! Körde överkropp och bålstyrka idag. Blev ryggdrag, rodd, axelpress, dips, kickbacks och sen plankan, rygglyft, jägarställning mot vägg och sist stretch för ryggen. Även om jag inte kört på ett tag kände jag mig ändå stark, och plankan kändes lättare och jag kunde stå längre i jägarställningen med trots lite känning i benen sen intervallerna igår.

Löpning
Sen var det dags att beta av min 7km löpbands-straffrunda som jag fått sen jag förlorade Biggest Loser denna veckan. Jag tog plats på löpbandet med Ipoden laddad och satte igång med en lugn jogg. Tänkte mest springa på llugnt idag då jag tog i lite mer igår. Men efter någon km och det fortfarande kändes bra så ökade jag farten lite. Det kändes väldigt bra i kroppen och det var hyfsat kul för att vara löpband. Men utelöpning är ju så mkt roligare egentligen!

Löpning
(Löpband)
Lutning: 0.5%
Totalt: 7.0 km
Tid: 42:05 min
Tempo: 6:01
Puls (medel/max): 158/176 bpm

Rodd
Fortsatte sen direkt efter löpningen med de extra 15 min rodd som nu ingår i straffet i BL. Jag fortsatte lyssna på melodifestivalmusiken och rodde på. Svetten rann sen innan, men pulsen låg nu lite lägre. Kvarten gick fort och snart var jag klar. På 15 min kom jag ca 2790m, och hade puls (medel/max): 129/142bpm, så det var rätt lugnt.

Sådär, lite bra träning så på kvällen. Och sen hade jag nära hem, promenerade hem i snabb takt. Lagat mat, kollat på Biggest Loser-avsnitt och snart är kvällen slut. Dags för lite återhämtning av bästa sorten: sömn!

>17 mar: Morgonsim, styrketräning och BL-straffet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *