>Stretch och spring

Yoga
Imorse blev det ju nästan lite sovmorgon när jag kunde snooza till kl.06 och ändå hinna gå upp för morgonträning! Det var yoga på Sats Fridhemsplan som var planerat. Det är en SatsYoga Fortsättningsklass, så den är lagom ansträngande och bra tempo. Och instruktören är riktigt bra också! Hon är tydlig och ger bra råd, men har ändå lite av den där yoga-“varande”-känslan som jag gillar.

Så vi körde en massa solhälsning A och B’s och jag fick upp en skön värme i kroppen och kände att jag verkligen behövde yogan. Det var riktigt skönt att sträcka ut både ben, bål och rygg! Tiden gick fort och avslappningen försvann snabbast. Jag kände att jag hade velat ligga kvar där ett bra tag till! Men inte då, dusch och snabbfrukost och sen till jobbet.

Löpning

Efter jobbet stack jag direkt hem för att byta om till utelöparstassen. Jag skulle springa ute, i Stockholm! När gjorde jag det sist egentligen? Evigheter sen! Men ikväll mötte jag upp med min löparkompis Per som jag heller inte träffat på väldigt länge. Vi sågs vid St.Eriksbron och skulle springa en skön runda ihop.

Det blev kungsholmen runt som runda. Det var ju ett tag sen, och den rundan är ju helt ok. Vi sprang på i ett behagligt med ändå aktivt tempo och hade snacke-tempo hela tiden. Pratade på om det mesta och sprang på och tiden gick fort! Det var väldigt mycket löpare ute i spåret ikväll med, alla börjar väl märka av att våren är på väg! =)

Det var jätteskönt att springa, och särskilt utomhus. Benen kändes hur bra som helst och pulsen höll sig lagom låg. Borta vid klipporna gick det dock lite saktare i trapporna uppför. Men sen när vi tagit oss förbi där var det bara att springa på, och snacka vidare! I slutet av passet lade vi in lite fartökningar med, det blev 4st 1min fartökningar där vi sprang på så snabbt som jag orkade, och sen hade vi ca 1 min jogg emellan. Sist joggade vi lugnt innan vi var nöjda med passet för dagen.

Löpning
Totalt: 10.4 km
Tid: 1:04:56 min
Tempo: 6:16
Puls (medel/max): 151/177 bpm

Nöjd med dagens träning! Det blev bra återhämtning och stretch imorse och sen trevligt socialt pass ikväll. Härligt! =)

>18 mar: Yoga och utelöpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *