>Finns “löparbanor” överallt

Idag har jag tränat! Och jag har tränat kvalitetspass! Tänk vad bra det kan gå efter lite vila, och vad otroligt skönt det var att äntligen träna igen.

Idag hade jag bokat träningsdejt med Ellinor, en grym löpare som jag känner via bloggen/funbeat. Hon hade så snällt ställt upp som intervallhare till mig! Planen var egentligen att springa på någon nice löparbana i stan, men då det kom 1dm snö inatt (kanske igår, vad vet jag, jag var inte utanför dörren då), så fick vi skippa löparbanan för något annat. Och jag kom ihåg vad Per (löparkompis) hade tipsat om förra veckan, att slingan runt i Rålis faktiskt var en bra 1000-metare.

Så jag och Ellinor möttes vid st.eriksbron och joggade lugnt bort mot rålis. Uppvärmningsjoggen gick längs med kalrbergskanalen, förbi stadshuset och längs med norrmälarstrand. Vi hade snacke-tempo och det kändes hur bra som helst i kroppen. Mentalt kändes det också bra, jag var glad att ha en kompis att springa med, det är så mkt roligare då än att springa själv!

Så kom vi fram till Rålis och platsen för starten på slingan. Vi knappade på våra Garmin och kom fram till att det var nog bäst att Ellinor höll koll på både pace och tid/sträcka. Hon var min hare och min uppgift var bara att jaga henne och inte släppa taget! Jag önskade mig en pace på runt 4:50-tempo, med tanke på att det var utomhus, inte helt platt osv. Det skulle nog bli bra tänkte jag.

Vi sprang iväg och jag sprang bredvid eller bakom Ellinor och försökte hänga på så gott det gick. Slinga runt Rålis hade en endaste backe uppför och den blev jobbigare för varje intervall! Men sen efter den var det ett skönt nerförslut där det bara var att “rulla på”. Jag andades tungt och flåsade och sprang på, och Ellinor hojtade snälla hejarop under tiden. Intervallerna avlöste varandra. Vi hade 1:00min ståvila emellan varje. Egentligen ska jag ha 1:30 men mina anvisningar blev inte så bra, då det tolkades som 1min jämnt. Jag tyckte väl 1:30 gick fort emellan varje, men då jag inte visste om under tiden att jag hade kortare vila så gjorde det ju inget. Det var ju bara lite tuffare träning idag då alltså! Och jag fixade det ju!

De två sista intervallerna var tuffa. Jag var lite trött i benen och en intervall sprangs med stenar i skon. Men det var bara att bita ihop och jag tänkte på MarathonMia som sprungit sitt 6H-lopp med stenar och grus i skorna! Jag hängde på Ellinor även i sista intervallen och gav allt jag kunde sista 30sek (typiskt tjejspurt). Sen var vi imål och hade fixat alla 6 intervaller på ca 4:53 pace!

Sen tog vi en lugn nerjogg, först genom parken och sen hemåt. Rålis var en riktigt bra uteintervallsplats får jag säga. Slingan var riktigt trevlig och undrar om de tänkte på oss löpare när de skapade parken, då de gjorde den precis lagom för 1000m intervall + en kort joggvilesträcka. =) Rålis-intervall-slinga rekommenderas starkt! Tack Per för tipset! Och tack Ellinor ikväll för superbra intervallpass!

Löpning
Intervallpass
Uppv ca 3,5 km: lugn jogg
6×1000 med 1:00 ståvila:
Serien blev: ca 4.53 rakt igenom
Nedjogg ca 1.5km
Tid: 68 min
Puls (medel/max): 156/183 bpm

Oooh, vilket roligt pass det var! Utomhus och med sällskap, var perfekt! No more löpband! (Om jag inte måste alltså).

>23 mar: Intervallpass i parken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *