>Roligt tidsfördriv!

Jag är glad för sommartiden och att vi nu får det ljusare på kvällen, absolut! Men jag förstår inte hur man ska hinna anpassa sig till en timme mindre redan efter några dagar. Jag kan inte gå och lägga mig i tid på kvällen, och kommer absolut inte upp kl.05.30 (04.30 enligt min kropp) på morgonen. Inte riktigt än iaf. Så imorse blev det sova istället för simning. Tyvärr.

Men det jag missade i träning tog jag igen med råge ikväll. Jag hängde som stammis på gymmet, som någon som inte har någonstans att ta vägen. Ja så kändes det lite, hehe =)

Styrketräning
Jag hängde alltså på gymmet närmast hem, SATS Fridhemsplan hela kvällen. Först blev det styrketräning i källaren. Det var dag 1 – pass idag, alltså rygg: ryggdrag, rodd och sen axelpress med hantlar, dips från bänk, kickbacks (triceps) och sen avslutade jag med plankan, ryggresningar och jägarställningen mot vägg. Träningen kändes helt ok, ryggen fixade styrkeövningarna och axlarna hade blivit lite starkare. Plankan ökades på med 5sek sen sist, och jägarställningen var jobbig som vanligt.

Sen skulle jag köra lite “riktig” träning också, lite kondition alltså! Jag missade ju att genomföra min straffrunda förra veckan då jag förlorade Biggest Loser. Så nu hade jag 7km på löpband och 15min rodd att ta igen.

Löpning
De 7km på löpbandet gick snabbare än vanligt idag. Jag började lugnt och sprang på under 10km/h i 2 km, men sen ville jag att det skulle hända nåt, så då ökade jag lite varannan minut. Det kändes helt ok och jag sprang på. Men i slutet blev det lite jobbigare men jag ökade ändå en bit och gav inte upp. Tänkte på hur få minuter jag ändå skulle springa där. Det var ju inget!

Men ryggen var inte helt glad kände jag. Det kändes stelt och högg lite i ländryggen när jag sprang på slutet. Måste vara att den är stel sen cyklingen och nu löpningen. Stretch och rehab är vad som behövs.

Löpning
(Löpband)
Lutning: 0.5%
Totalt: 7.0 km
Tid: 40:53 min
Tempo: 5:50
Puls (medel/max): 166 bpm (pulsklockan flippade ur lite och visade max 214)

Rodd
Sprang iaf klart min straffrunda och avslutade sen med 5 min snabb gång som nedvarvning på löpbandet. Gav mig sen bort till roddmaskinerna och började beta av mina 15 min där. Det blev rätt lugnt roddande, kändes helt ok i början, men i slutet så sa ryggen ifrån igen.

Rehab

Avslutade sen hela kvällspasset med 15min rehab. Körde mina stretchövningar grundligt och hoppas att ryggen nu inte strular nåt mer.

Det var kul med träning ikväll, men värst vad hela kvällen bara försvann! Så blir det när man först gör ärenden, fastnar på CykelCity och sen ska träna. Men visst hinner man! Bara att prioritera bort andra saker, såsom 2h tevetittande/kväll (som anses som ett helt normalt tidsfördriv).

Äntligen börjar jag bli trött! Nu ska jag sova, och väntar på att kroppen ska inse att klockan visst är en timme mer!

>31 mar: Styrketräning och straffrundor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *