>Kul snabbhetsträning

Veckan har präglats av min morgon- (och kvälls) trötthet. Inga morgonpass, och ingen träning på kvällarna heller onsdag och torsdag. Onsdag blev det besök hos naprapaten för snabbknäckning av min stela nacke och rygg, och fot! Igårkväll var det standardbesöket hos min idrottsmassör. Jag var stel i nacken och ländryggen, som jag känt när jag sprang i tisdags. Men även rumpan var stenhård! Där blev jag masserad och det gjorde superont! Men till slut släppte det lite iaf. Jag antar att flytta fram cykelsadeln en sådär 5cm gör nog lite skillnad ändå, att rumpmusklerna får jobba ännu mera!

Så ikväll fick jag äntligen in lite träning igen! Nu skulle det springas intervaller! Jag hade bestämt löpardejt med bästaste MarathonMia och vi möttes upp vid St.Eriksbron ikväll. Det var riktigt trevligt att ha sällskap, och hare till mina intervaller. Det känns som att det är svårt att få till bra pass där helt ensam.

Vi tog en lugn uppvärmningsjogg kryssande mellan folk på stan från st.eriksbron bort via Odenplan till Stadion, en uppv på ca 3km. Det var snacketempo och vi hade mycket att prata om när vi inte setts på evigheter och så mkt som har hänt sen dess!

Vi kom bort till ett löpartomt Stadion med fin löparbana som såg härlig ut i kvällssolen. Så var det dags att sätta igång. Jag fick önska ett tempo vi skulle hålla under intervallerna, och intervall-omedveten som jag är fegade jag lite och önskade 4:50-tempo. Det lät ju lagom sådär. Jag visste inte hur kroppen och benen skulle kännas idag. Men förra intervallpasset körde jag ju benstyrka dagen innan, men nu hade jag ju iaf vilat benen i form!

Vi sprang iväg på intervallerna. Banan kändes först väldigt stor och lång och 2,5varv där kändes långt! Men vi knatade på, jag hängde på Mia som höll farten och peppade och coachade! Det var superkul! Tänk på andningen, hållningen, rytmen i stegen osv. Fötterna gick lätt mot den sköna löparbanan och vi betade av intervall efter intervall. De 1:30min mellan varje halvgissade vi oss till. Pulsen kom ner en bit, men innan vi hann stanna för länge sprang vi iväg på nästa.

Intervall 4 och 5 kändes väl jobbigast mentalt, för jag väntade på något vis på att benen skulle kännas otroligt stumma och tunga. Men det kände jag inte på samma sätt idag. Det gick ändå att springa på bra. Sista intervallen bestämde vi att vi skulle lägga in en slutspurt sista 200m, så det gjorde vi! Intervallen började lugnare och vi sprang på, och andningen blev tyngre men jag försökte fokusera och ladda inför spurten. Sen stack vi iväg! Mia hejade på och jag jagade henne. Det var bara att ge allt och springa! Andningen blev tyngre och tyngre, men om benen var trötta eller ej hade jag inte en tanke på. Jag skulle över mållinjen, och dit kom vi, i några sekunders fart på något tempo som började med en 3a! =)


Glada, svettiga efter sista intervallen

När vi sprang där tänkte vi på upploppet på Stockholm Marathon. Och inför varje kurva just innan upploppet, ökade jag omedvetet på, under _varje_ intervall! Jag måste verkligen längta till det där Marathonet! Men nu är det ju bara 8 veckor kvar. Kanske dags att sätta igång med mara-träningen. =)


Vår-löparoutfiten på, testar ny löparjacka från Craft

När vi var klara med intervallerna var det fortfarande ljust ute och skönt vårvarmt. Att springa i kortärmat nu, det var så härlig känsla! Nu är det snart sommar!

Löpning
Intervallpass
Uppv ca 3.5 km: lugn jogg
6×1000 med 1:30 ståvila:
Serien blev:
1. 4:30
2. 4:39
3. 4:38
4. 4:33
5. 4:35
6. 4:33
bonusmetrar: 389 i 4:10-fart (snabbast 3:34)
totalt 6,389 = 4:33 i medelfart
Nedjogg ca 1.5km
Tid: 63 min
Puls (medel/max): 154/198 bpm

Vi tog sen en lugn nerjogg ut från Stadion och bort till Odenplan. Sen tog vi buss sista vägen hem för att hinna hem så Mia kunde hinna till sin fredagsfest med. Men jag är glad att hon ställde upp som hare ikväll, det var ett helt perfekt intervallpass! Det kändes bra, det var roligt, och farten blev snabbare än vad det kändes som. Nästa gång kan jag nog trycka på ännu lite mera!

>3 apr: Intervallpass på Stadion

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *