>Lugnt blandat med fartlek

I förmiddags stack jag ut på ännu ett löppass. Nu är löpträningen verkligen igång! Eller så blir det så bland, att man hinner träna mer på helgen än i veckan. Idag mötte jag upp med Per för ett kort långpass. Jag har ju inte sprungit långpass på jag vet inte när, så ett pass på runt 15-17km var planen.

Solen sken och det var ju riktigt varmt ute idag! Det blev 3/4-tights och kortärmad tröja, med tunna vårjackan ovanpå (iaf första 20 min). Vi möttes här på kungsholmen och sprang först norrmälarstrand mot stadshuset, sen förbi grand hotel och ut mot strandvägen. Målet för rundan var att ta sig ut på Djurgården! Det var fler som tänkte den tanken idag, för det var fullt av strosande stockholmare, turister, och jogg/löp-folk. Alla ville ut och få en del av solskenet!

Väl ute på djurgården sprang vi längs med vattendraget där (jag är helt lost där ute) på vägar och fina grusvägar. Vi passerade 1 bro och tog bro nr 2 över på andra sidan och sprang tillbaka. Vi joggade på i lugnt och behagligt tempo. Jag kände mig lite allmänt småseg men sprang på. Det var inte benen, och inte flåset, men bara allmänt lite seg sådär. Men när vi sprungit ett tag lade vi in en fartökning mellan km 10 och 12. Då ökade vi på och sprang i ca 5:30-pace. Sen var vi tillbaka vid strandvägen och joggade lugnt tillbaka mot kungsholmen. Efter fartökningen var jag ännu segare! Nu var benen lite trötta. Det kanske är fullt normalt dagen efter ett intervallpass.


Fortfarande is på vattnet, men härligt solsken!


Soligt!

Vi passerade stadshuset igen och tog nu andra sidan kungsholmen tillbaka, alltså längs med karlbergskanalen. Och rundan var inte riktigt slut än. Vi skulle få in 4st fartökningar på 1min vardera, med 1 min jogg emellan. Jag var inte så sugen på dessa egentligen, men nu när Per frågade så kunde jag ju inte säga nej. Det var bara att köra! Så under en minut sprang vi på så snabbt som jag pallade med, och joggade sen lugnt emellan. Minuten gick fort och snart var alla 4 set avklarade! Sen blev det lite lugnt nerjogg längs med kanalen innan vi fått ihop iaf dryga 16km.

Löpning
Totalt: 16.1 km
Tid: 1:38:54 min
Tempo: 6:09
Puls (medel/max): 139/182 bpm

Jag var rätt nöjd med ett kortare långpass idag. Det kändes bra att springa, men seghetskänslan i kroppen kan jag skippa till nästa gång! Men att komma ut i solen och springa, och särskilt komma ut på djurgården bort från stan, var helt underbart! Bra start på dagen!

>4 apr: Långpass i vårsolen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *