>Högre intensitet

Idag vaknade jag mycket mer utvilad efter min “vilodag” igår. Jag sov bra hela natten och hoppade piggt upp (nja men nästan) kl.06.45 för att hinna dra på mig våtdräkten inför simningen imorse.

Simning
Kl.07 stod vi redo vid poolen för dagens första pass. Det var fokus på armtag och negativ split på simningen idag. Körde följande pass (ungefär, kommer inte exakt ihåg):

Uppv. ca 2-300f.
Minska antalet armtag, ca 300f. Sedan någon annan uppvärmningsövning.

Huvudserie
3x(25 5-takt, 50 catchup, 25 max, 2×100 negativ split)

Jag kände mig lite trött i axlar och armar idag, men det som störde mest var rethostan jag drog på mig. Varje gång jag stannade hostade jag massor. Och efter 3 av de egentligen 4 seten i huvudserien så bröt jag för dagen, för att inte påfresta kroppen. Det blev 50 min simning och det fick räcka!

Cykling
Efter frukosten var det sen dags för lite skön cykling igen! Idag bestämde jag mig för att köra på lite mer högintensivt igen, och valde den gula gruppen med 9mil planerat för dagen. Vi var ett stort gäng på 28 cyklister och en stor klunga då, som var lite vansklig att hålla reda på, men det gick hyfsat bra ändå. Vi höll ett jämnt och rätt lugnt tempo på flacken i klungan, och jag tyckte det kändes bra, benen var pigga. Vi körde från Can Picafort bort till Porto Cristo där vi skulle stann för en fika. På vägen dit körde vi en lång och seg uppförslut (med lite rullande backar) där vi körde fri fart. Jag passade på då att trycka på ordentligt och få upp pulsen, som att köra intervall tänkte jag. Sen körde vi i klungan igen, och jag låg på lite mer idag, allmänt, låg längre fram i klungan, drog lite mer osv.


Fika i Porto Cristo


Standardfika på Mallis

Efter fikan i Porta Cristo hade vi sen en “vägg” till backe att börja med att ta oss ut ur den byn. Sen var det flackt ett tag och vi körde på i klunga. Men när vi passerat byn Artá, kom vi till Artá-passet, ett backigare parti igen. Här var det fri fart igen och jag körde mitt intervall-tänk och matade på i backen. Körde om en del och det var riktigt kul att ha krut i benen! Sen utför och resten av vägen (dryga milen) hem till Can Picafort körde jag själv. En del av klungan stack före och jag var nånstans i mitten men drev på själv och körde på med högre puls. Fick till lite mer intensitet i dagens träning alltså! Det var riktigt kul att cykla idag! Totalt blev rundan ca 87km, tid: 03:17 och snitt: 26,4km/h.

Löpning
Direkt efter cyklingen stack jag och Per ut igen för dagens löptur. Det var lika bra att sticka ut direkt så man får det gjort! Och idag sken ju solen och det var vindstilla, till skillnad från igår. Vi joggade iväg samma runda som dagarna före, längs med stranden. I början kändes det lite segt att springa idag, inte i benen, men det kändes bara som att det inte skulle gå så fort idag. Men efter några minuter kom vi in i det, och benen bara pinnade på av sig själv.

Vi passerade alla små caféer längs med strandpromenaden, och caféet med jordgubbsbakelserna där det såklart satt en del cyklister som vi hejade på. Vi var borta vid vändpunkten snart och såg då att det visst gick lite fortare idag! Vi sprang vidare tillbaka, och rytmen och känslan kändes bra. Det var ju lite jobbigare och jag flåsade en del, men jag kände inte att jag behövde sänka farten direkt, det funkade detta! Vi sprang vidare och snart var vi tillbaka vid hotellet. Vi såg då varför det känts lite jobbigare idag, nu sprang vi snabbare än innan! Det blev 5 km på tiden: 26:48, snitt: 5:19, och vi sprang 2 av km på 5:03-5:04. Det var kul att det kändes så bra på ben som redan kört lite högre intensitet på cyklingen!

Sen var träningsdagen slut för idag. Jag drog till poolen och solade lite och kollade vad de körde på simpasset. Sen blev det dusch och middag. Har fått en solbränna på armarna idag, med extremraka kanter från cykeltröjan. Inte med mening dock, det var ju lite molnigt och kallt imorse när vi stack ut, men sen blev det en riktigt fin dag ändå, med sol och varm temperatur!

Kroppen känns fortfarande bra, jag är inte överdrivet trött idag, och halsen och hostan har jag inte märkt något mer av. Blir att fortsätta på högre intensitet imorgon med, ska bli kul!

>10 apr: Mallorca dag 5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *