>Trotsa vädret

Simning
Imorse kom jag upp till morgonsimningen igen! Vi körde en massa olika teknik och fart-övningar igen, som jag glömt bort exakt vilka. Men vi simmade där i morgonljuset i våra våtdräkter med coach Mike på kanten som berättade exakt vad vi skulle göra. Skönt! Passet var rätt kort, var klara efter dryga 40 min.

Sen blev det frukost och när vi satt där och käkade såg vi hur det blåste på ute och regnet öste ner. Hmm. Per, Ulfs och min planerade långrunda idag verkade alltså inte bli av. Att cykla långt en dag när det öser ner och man riskerar att frysa hela tiden lockar inte så mkt. Så vi planerade om, Ulf och Per skulle springa istället och jag ville ut och cykla, men med någon grupp och inte upp mot 15 mil då.

Det var väldigt mycket smågnällande över regnet imorse, många ville inte ut och jag funderade också lite på hur jag skulle göra. Men jag gick ut och kände på vädret. Det regnade lite som sagt, och blåste en del. Men så tänkte jag på guiderna som jag satt med vid frukosten, att de har ju inget val, de ska ut. Och kan de så kan väl jag? Och så tänkte jag på Halmstad – Lund, 15 mil i ösregn som vi körde en etapp i Scandic Bike Tour förra våren. Så hemskt kunde det ju inte bli idag!

Så jag gick och bytte om och drog på nästan alla kläder jag hade med mig: förutom de vanliga cykelkläderna så: skoöverdrag, benvärmare, armvärmare, mössa, vindväst, långa handskar och regnjkackan. Nu var jag redo!

Cykling
Vi var nog bara en tredejdel av vanliga cykelstyrkan som möttes upp vid 10 för cyklingen. Jag bestämde mig för att köra 10milrunda med gula gruppen med Christer och George som guider. Vi var 15st i gruppen, och de flesta kände jag nu sen de andra dagarna. Skönt att man lär känna cyklisterna, hur de kör osv, då blir klungan så mkt bättre när man litar på varann och vågar ligga närmare på rulle.

Vi stack iväg på vår runda som nästan skulle bli samma rutt som jag körde igår. Det regnade lite, lite och blåste en del. Men efter 20min var vi varma och det var nu uppehåll och mer soligt, så vi stannade och tog av regnjackor. Nu var det bara att köra på!

Klungan fungerade superbra idag, det var bra jämn fart och vi höll ihop riktigt bra. Vi körde söderut förbi Muro, tyskvägen, Sinau,

Vi stannade efter 55km i samma stad vi fikade i igår, Sencelles. Idag fick vi dock bara kaffe o cola till fikat, och en inplastad liten kaka. Det var allt de serverade då det var siesta och holiday, no baguettes! Vid fikat bestämde vi oss för att ta en mer omväg hemåt, då vi ville få ihop de 10 milen idag, och att alla tyckte det kändes så bra!

Så vi körde förbi staden Petra och där sen en seg uppförsbacke där vi körde fri fart igen. Det var en chans att bränna på och jag kom på bra i slutet som vanligt! =) Fick sen höra att de tyckte jag mörkat formen innan ;)

Sen hade vi den schyssta utförslöpan med böljande backar där vi körde på i klunga, och det var superkul att gå fram och dra! Jag kände jag hade krafter kvar och tryckte på vad jag kunde. I slutet fick vi dock ta det lugnt för att hålla ihop klungan hela vägen tillbaka till Can Picafort.

Vi fick iaf ihop en jättefin och kul runda idag! Det blev knappt 11 mil på 4:04, snitt: 26,2km/h. Tänk vad bra det kan gå när man trotsar regn och blåst och ger sig ut och får ihop en solig fin 10milarunda! Jag är glad att jag har tjockt pannben och bestämde mig imorse för cykelträning!


Igår i SCT tröja, idag i Hisingen CK tröja

Simning
Tillbaka på hotellet bytte jag sen om till simbikinin och drog ner till poolen. Dags för lite simning igen. Nu var temat kort och hårt, och jag och 2 killar till körde simträningen med Micke. Vi fick köra max på 25:or och fick tips om bra teknik. Mycket att tänka på!

Körde:
Uppv ca 300f.
Sen 8×75 räkna armtag.
8×25 fart 1-4.
8×25 acc, max, relax, halva max, med start i vattnet på maxen.

Totalt: 30 min.

Japp, det var det! Är nöjd med dagens träning med tanke på hur vädret verkade imorse! Det ser ut att bli sol imorgon. Om vi kan lita på prognosen hoppas jag på många mil eller många backar. Eller kanske både och ;)

>12 apr: Mallorca dag 7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *