>Bästa löpningen

Promenerade hem från jobbet i kvällssolen. Såg många löpare ute och jag ville också passa på att ut och springa lite. Bytte om till löparstassen när jag kom hem och stack ut!

Jag skulle bara springa lite lugnt tänkte jag, en schysst kvällsjogg i solen. Jag tog mig ner till karlbergkanalen och satte igång att springa västerut. Det blev PH-rundan runt kungsholmen, alltså lite sneddande borta vid kristineberg så att rundan slutar på ca 7-8km.

Solen sken men det var lite kyligt i luften i början. Hade 3/4-tights och tröja och sen en tunn jacka. Men efter 5-10min fick jag sen stanna och ta av jackan, så kallt var det ju inte när man väl var igång! Joggade på lugnt och behagligt i någon sorts bekvämfart och tittade inte alls på klockan, kände bara efter vad som kändes bra.

Passerade rålis och intervallerna som jag sprang där satt nog lite i huvudet, för visst ökade jag farten lite? Sen sprang jag längs norrmälarstrand och höll farten och det kändes skönt och lätt att springa. När jag sen passerat Stadshuset och var på väg tillbaka längs med karlbergskanalen kom jag ju på att jag skulle köra 4x1min fartökningar på slutet. Så det var bara att genomföra! Sprang på allt vad jag kunde i 1 minut och joggade sen lugnare i 1min mellan varje.

Efter sista fartökningen joggade jag ner lite och då var jag tillbaka där jag startade. Sådär, då fick man ihop en liten kvällsrunda ändå! Blev 7,7km på 42:40, snitt på: 05:31.

Sen har jag skruvat ihop min cykel igen, packat upp från resan, kommit på att man måste diska och laga mat själv igen (suck!) och nu är det dags att sova. Ska på lite äventyr imorgon! Hoppas ni har en trevlig helg!

>17 apr: Kvällslöpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *