>Underställströja

Nu är testerna igång igen, nu med vårkläder (löparkläder)!
Vi (5 träningsbloggare i en testpanel) har fått i uppdrag att utvärdera Crafts sport- och träningskläder. Vi testar olika plagg varje vecka och denna vecka har vi testat Pro Zero Extreme Crew. Vi har testat plaggen utifrån design, funktion och komfort.

Såhär står det om plagget på Crafts hemsida:

Pro Zero Extreme Crew
– Soft and breathable crewneck
– Comforts your body in zones you need it
– Ergonomic fit and perfect drying effect
– Thin, lightweight and extremely elastic
– Flatlock seams that follows body movement

Såhär tyckte jag om tröjan:

Träning
Jag blev lite fundersam när vi fick en underställströja att träna i nu på våren, blir man inte för varm då? Jag har alltid bara använt Crafts underställ som extralager då det varit kallt. Men den här tröjan var precis vad jag behövde skulle det visa sig! En långärmad, lagom tunn tröja att träna i, som såklart transporterar bort svetten.

Jag har använt tröjan under cykelpass på Mallorca, då jag hade den under en cykeltröja utan ärm, för att skydda mina armar som redan fått för mycket sol, men jag ville inte använda armvärmare och bli FÖR varm. Jag har också sprungit i tröjan, även detta på Mallis, i ca 10-15grader och lite blåst.


Snyggt mönstrad, tunn tröja

Design
Underställströjan är tunn och har de speciella Craftsömmarna synliga. En av sömmarna är i grönt längs med ena ärmen. Blommönstret på framsidan är snyggt tycker jag. Då tröjan är vit och rätt så genomskinlig, bryter mönstret och sömmarna av lite. Tröjan är tight och sitter bra och mjukt på kroppen.

Funktion
Tröjan känns som något tunnare än de vanliga underställströjorna. Den släpper igenom svetten och håller en torr.

Komfort
En riktigt skön långärmad träningströja! Jag blev förvånad och nöjd över hur sval man ändå var i den under träning. Den är riktigt mjuk och skön och man rör sig obehindrat i den. Jag tycker den är perfekt att ha när det känns lite för kallt för bara en t-shirt, men att man ändå inte vill sätta på en jacka. (Eller då man av något annat skäl vill skydda armarna, från t.ex. skav eller sol!)

Det var vad jag tyckte! Vill du veta vad de övriga i testpanelen tyckte? Kika in hos River, Sara, Terese och Sofia.

Så här tyckte jag om:
1. Craft: Flex Hood och Flex Straight Pants.
2. Craft: Bike Pro Cool sock
3. Craft: Pro Cool Boxer
4. Craft: Active Wave Jersey
5. Craft: Pro Cool Singlet & Pro Cool Tee

Nästa vecka fortsätter testet!

>Test: Craft: Pro Zero Extreme Crew

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *