>Skåneland

Vi studsade upp ur sängarna imorse, så glada att det äntligen var morgon och drygt 6h sömn var avklarat. Eller… så var vi lite mer sega, men upp kom vi! Och ut! Det var dags för dagens första träningspass och det blev en morgonjogg.

Löpning
Vi sprang lugnt och skönt på morgonkvisten, och det var varmt och skönt ute. Det blev en kort version av frennarpsrundan: man springer längs med Nissan och sen över en bro och tillbaka. Vi sprang på och snackade och bara lät benen pinna på i egen fart. Det blev 3,7km på runt 22min.


Lika barn leka bäst, efter morgonjoggen

PowerStep
Sen åt vi frukost och tog det lugnt ett tag, och packade träningsväskorna. Sen åkte vi iväg till gymet, SATS här i Halmstad. Kl.10 var det en Sats PowerStep-klass på schemat. Lite variation i träningen är ju alltid bra! Så det var premiär för mig på ett sådant pass. Det var kondition i form av step up varvat med minuter av styrketräning. Vi körde totalt 5st konditionsintervaller under passet, och jag försökte verkligen få upp intensiteten, ta ut stegen till max osv, men pulsen kom inte särskilt superhögt. Men det var ett kul pass iaf, kul att testa! Jag kände också att jag behöver styrketräna lite oftare, speciellt axlarna, och magen.


Stretch under PowerStepen

Efter dusch och ombyte handlade vi mat till lunch och åkte sen i bilen söderut, mot Skåne! Vi skulle på ett icke-träningsrelaterat ärende i nordvästra skåne, och jag spenderade en del tid i solen väl där. Det var varmt och skönt och jag fick jobba på att få bort min cykelbränna på armarna. =)

Löpning
Efter ärendet passade vi på att ändå fortsätta lite söderut till, ner till Glumslöv (utanför Helsingborg) som är min uppväxt-by. Vi hade med löparkläderna och parkerade bilen vid mitt gamla hem och bytte om till löparstassen i bilen. Sen gav vi oss ut på guidad löpartur i mina gamla hemtrakter!

Vi sprang längs med åkrar och fält och blickade ut över havet. Vi sprang från Glumslöv (som ligger på en kulle) ner till havet och sen tillbaka upp igen. Solen sken och det var så skönt att springa. Det var rätt coolt att inse att benen kunde ta en ställen som man upplevt som långt som liten, som man var tvungen att cykla då. Vi sprang en lång backe ner till Ålabodarna och stranden, och sen längs med stranden, och tog en kortare men mer brant backe upp! Där kämpade vi på och höll en jämn och bra fart uppför och la till en spurt på slutet!


Sara gillade fälten!


Ålabodarna


Ålabodarna


Nöjda löpare

Snart var vi uppe i Glumslöv igen och blickade ut över åkrarna och såg vägarna vi sprungit på. Det blev dryga 7km på 45 min.Väldigt fint, och väldigt nostalgiskt, för min del! För Sara var det mest en guidad tur av en skånsk liten by, men vi har ju båda kopplingar dit. Vi är nämligen båda döpta i Glumslövs kyrka, och under samma år! Osannolikt men rätt rolig fakta!

Nu är vi tillbaka i Halland igen och har ätit god mat och slappar. Och laddar för ännu en kul dag imorgon!

>24 apr: Träning i Halmstad, dag 1/3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *