>Intervaller och simning

Efter en sen kväll igår, blev träningsschemat för sista träningsdagen i Halmstad lite förskjutet. Vi skippade helt enkelt den där planerade morgonjoggen. Istället vaknade jag till jubel och kommentatorernas röst från teven där det visades från London Marathon. Vi käkade brunch framför teven och var helt oförstående hur man kan springa så där fort!? Eliten bara flög fram och vissa såg inte ens berörda ut, medan andra såg ut som om det var en asjobbig intervall, grejen var bara att de skulle hålla det tempot ett bra tag till. Helt otroligt vad de är snabba!

Klockan var efter 13 när vi gav oss iväg, träningsgänget Sara, Grabben och jag. Vi promenerade bort till Sannarp, där det både finns en löparbana och en simhall med äventyrsbad. Det var mycket varmare ute än vad det såg ut inifrån. Det kändes som en seg, molnig och varm dag, lite som det kändes i kroppen också, efter den sena kvällen från igår. Men vi hade intervaller på schemat, och de skulle springas!

Vi började med en uppvärmning på 5varv runt banan (2km). Sen hade vi gemensam start för våra intervaller, men skulle sen efterhand spridas ut över löparbanan. Vi körde 8x400m intervaller med 30sek ståvila emellan varje. Det var inte ofta som vi var samlade vid start/mål och kunde utbyta några fraser om hur det gick och hur det kändes. Det var bara att springa på!
Jag kollade tiden vid varje halvvarv och sen helvarv. Hade ingen aning om vad den tiden motsvarade i tempo, men tyckte det blev rätt jämna intervaller ändå.

Vi avslutade sen med en lugn nedjogg på 3varv (1.2km). När jag sen tittade på klockan och på mina tempo över intervallerna byttes löparglädjen till lite besvikelse. Det var ju inte så mkt snabbare än vad jag springer 2,5varvsintervallerna på! Hmm. Ja ibland går det inte så fort man vill, men det är ju känslan som räknas. Det ska vara jobbigt, och det var det!

Löpning
Intervallpass
Uppv 2 km: lugn jogg: 5:45-tempo
8×400 med 00:30 ståvila:
Serien blev (angivet i tempo):
4: (28, 20, 19, 23, 23, 24, 27, 25)
Nedjogg 1.2km: 6:30-tempo
Tid: 38 min, 6.6km
Puls (medel/max): 145/174 bpm


Promenad till Sannarp


Trött Grabb


Intervallbrudar på fin bana


Lite butter efter jag insett mitt tempo

Sen gick vi bort till badet istället. Jag gick till simhallen och Sara och Grabben hängde i äventyrsbadet. Jag fick en egen bana i 25m bassängen, och simmade lite lugnt i ett jämnt tempo. Jag hade ju inte simmat sen Mallis, så det kändes lite ovant. Men jag ville mest komma igång lite igen, och mjuka upp rygg och få in känslan. Tänkte på teknik och simmade på. Varvade lite med ryggsim och dubbel-rygg och avslutade sen med 4x25m i fart 1-4. Fick totalt ihop 30 min simning.

Sen blev det bubbelpoolande innan dusch och sen promenad tillbaka hem igen. Det blev träningen för det här träningslägrets sista dag. Det har varit en kul helg, och vi har fått till många roliga och bra pass! Träningsläger är SÅ kul, och det är inte så svårt att pussla ihop själv! Tillsammans med bästa träningspolaren blir det ännu bättre!

>26 apr: Träning i Halmstad, dag 3/3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *