>Tillbaka på banan!

Ikväll var jag tillbaka på Stadions löparbana igen. För att bli ännu mer kompis med intervallerna! Idag hade jag bokat löpardejt med Snabba-Karin, det var evigheter sedan vi sprang ihop senast, och nu skulle hon va så schysst att dra mig runt banan på mina 400m intervaller!


Nya snabba dojjorna!

Vi möttes vid St.Eriksbron och joggade lugnt genom stan och fick kryssa mellan allt folk på trottoarerna. Vi sprang i snacketempo och vi pratade om allt som hänt på senaste, och det var mycket att catch-up!

Sen framme på Stadion var det bara att sätta igång. På schemat idag stod:
– 12x400m intervaller med 200m joggvila
efter varje.
Som ett snabbdistanspass med lite vila som intervaller alltså (eller ja, typ!). Det var svårt att uppskatta vilken fart som skulle vara lagom, eftersom jag nu skulle fortsätta jogga mellan varje. Och planen var att få till ett högt, jämnt och bra tempo, och springa intervallerna jämnt, och även joggvilan hyfsat jämn, så att man inte kör så att man inte ens klarar av att jogga efter intervallen!

Så vi tog det lite lugnt och startade intervallerna. Sprang på jämnt och bra och betade av de första 6 intervallerna i ansträngande men inte superjobbig fart. De blev väldigt jämna. Under joggvilan sprang vi och snackade lite och diskuterade vilket tempo jag skulle våga mig på. Så efter 6 intervaller var det bara hälften kvar och dags att öka lite! Så nu gasade vi på en del, men med lite för varje intervall. Snart var vi uppe på dubbelsiffriga intervaller och slutet närmade sig. Det var bara att ge allt under sista intervallen, som ja gick snabbast! Skönt att avsluta med att känna sig stark och snabb och ha orkat med alla 12 intervaller + joggvilan däremellan!

Löpning
Intervallpass
Uppv ca 3.5 km: lugn jogg: tempo: 5:40
– 12x400m med 200m joggvila:
Intervallerna:
1:(54, 55, 55, 55, 53, 52, 51, 50, 48, 47, 46, 41)
Joggvilan:
1:(19, 16, 12, 16, 14, 16, 13, 16, 15, 18, 21, 22)
Nedjogg ca 3.7km, tempo: 5:59
Tid: 1h 20min, 14.7km
Puls under intervallerna (medel/max): 156/179 bpm


Karinx2

Sen blev det att jogga tillbaka hemåt genom stan. Glad och nöjd av att ha avklarat ännu ett intervallpass! Karin var grym som hare och peppade mig precis när jag behövde det. Sekunden då jag tappade fokus, hojtade hon till och sa att jag skulle springa på. Perfekt, tack grymma K!

>29 apr: Intervaller på Stadion

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *