>Härlig helgdag!

Idag på första maj vet jag inte riktigt vad det är man “ska” göra. Ligga hemma bakis med fylleångest? Käka pizza? Ut och första-maj-demonstrera? Ja, eftersom jag inte har koll på vad som ska göras, gjorde jag på mitt eget vis. En ledig dag = tid för mycket träning utomhus i solen!
Jag började dagen med att ta igen lite förlorad sömn. Sov ända till 09.30 och fick alltså ihop 10 timmars sömn. Perfekt! Jag gillar att sova =) Efter god frukost och cykelmek var det sen dags för träningen.
Cykling
Jag hade bestämt att cykla med Karin (min massör) idag. Sist vi cyklade ihop kom vi drygt 24 mil (för två veckor sen). Så långt skulle det inte bli idag! Vi möttes vid Rålis och cyklade ut mot Ekerö/Färingsö. Det som är segt med Stockholm är ju att det tar ju en sån tid att komma ut på bra cykelvänliga vägar. Vi körde förbi Alvik, Brommaplan och kom såsmåningom ut på de bra vägarna på Färingsö. Där cyklade vi en stor slinga runt ön, och körde på lite återvändsvägar och fick ihop mil.
Det var helt ok cykelväder idag, solen värmde men fartvinden var lite kall, så det blev bara korta byxor idag, armvärmarna fick vara på. Själva känslan under cyklingen var väl sådär. Jag var rätt så trött: trött i benen och allmänt seg. Ryggen kändes lite på slutet att jag var ovan vid tempoställningen, och jag fick ont i baken. Jag som trodde den var härdad nu efter Mallis? Men allt som allt var det en trevlig cykeltur, vi rullade på lugnt och körde i knappt 4 timmar, 96km, snitt på 24.5km/h.

Mycket av cyklingen är att ta sig till/från de bra vägarna
När jag kom hem sen var jag rätt så trött! Slut på energi i kroppen och riktigt törstig. Det var skönt att efter dusch slappa i soffan, käka och kolla på serier. Det är som skönast att slappa efter att man kört slut på sig. =)
Löpning
Men efter några timmars slappande var det dags för träningspass nr.2. Nu var det löpning, och ett distanspass på 70min skulle genomföras. Jag var trött, sovtrött och seg, men bestämde mig för att bara utföra. På med kläderna, skorna (gel kayanosarna) och ipoden, och så ut!
Jag sprang längs med karlbergskanalen bort västerut, över en bro och sen på andra sidan kanalen bortåt. Förbi Pampas Marina och bort längs med vattnet. Jag bara lät benen pinna på och kollade knappt på klocka eller pace. Nu skulle jag bara springa på känsla. När jag kommit ca 4km bort, vid NorrEnergi, så vände jag och sprang samma väg tillbaka.
Passerade startpunkten efter 43min och fick då alltså sen fortsätta min runda för att få ihop mina 70 min. Så då sprang jag österut mot Stadshuset istället. Här var det nästan lugnare än borta på andra hållet, där det var grillande och fester på gång. Men att det var lugnt, kanske inte så konstigt en fredagskväll runt 21? Men ändå såg jag en del löpare ute ikväll. Nu är det ju maj månad – löparmånaden i Stockholm, då det väl finns lopp att springa varenda helg?
Kom sen tillbaka hemåt och fick springa lite fram och tillbaka för att få ihop mina 70 min. Men till sist så! Passet kändes väldigt lugnt och bra, sprang på med stela ben i början och kändes som att det gick superlångsamt, men tydligen var det rätt lagom tempo ändå. Kroppen kändes lätt och det var bara att springa. Pulsen höll sig låg och jämn, förutom i början då den skuttar upp rejält innan man kommit igång.

Löpning
Totalt: 12.3 km
Tid: 1:10:16 min
Tempo: 5:43
Puls (medel/max): 150/184 bpm

Är nöjd efter dagens träning, blev drygt 5 timmar. Nu blir det till att vila och sova och ladda för morgondagen, då det blir fokus löpning!

>1 maj: Distans: cykling och löpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *