>Sällskap i backarna

Igår lördag skulle det ha blivit löpfokus med 2 pass inplanerade. Det blev 0. Ibland är ett (två?) inställt pass ett bättre pass. Jag försöker vara vettig och lyssna på min kropp när det är något som inte stämmer. Jag vaknade med huvudvärk på morgonen, sov lite längre, men huvudvärken gick inte över så morgonjoggen blev inställd. Tog det sen lugnt under dagen och käkade lunch med mamma ute på gården i solen. Slappade sen och skulle ladda för passet som skulle bli av. Men kände mig fortfarande inte helt 100, huvudvärken kom molande igen och jag var supertrött. Det blev ingen löpning och sängen lockade redan innan 21. Då är jag trött kan jag säga!

Men om gårdagen blev “fiasko” eftersom jag inte mådde helt 100, så mådde jag desto bättre idag! Utvilad, sov väldigt länge och kände mig pigg och huvudvärksfri när jag vaknade. Vilken skillnad!

Idag skulle ett 2h pass avklaras. Långpass alltså, men inget krav på speciellt tempo, utan bara tiden. Jag funderade långt och länge på var jag skulle springa. Det som är nackdelen med att bo mitt inne i Stockholm city är ju att det finns ju inga bra ställen att springa på! Om man då inte vill trängas med massor av folk överallt, eller springa samma kungsholmenrunt-runda flera varv då. Nej jag kände inte mig peppad alls av den tanken. Så jag bestämde mig för att ge mig ut utanför stan – mot Ursvik!


Tröja och byxor från Craft


Redo för långpass

Tog tunnelbanan ut och var snart vid startområdet för Ursviks alla slingor. Tänkte att jag börjar med Extrem 15km (som är mest kuperad och roligast) och får väl fortsätta med något litet sen för att få ihop mina två timmar. Började jogga och kände att benen var lite sega. Men det släpper väl snart tänkte jag, snart får man in rytmen. Sprang på i skogen, lyssnade på fågelkvitter och skogsljuden och bara tog ett steg i taget, detta skulle nog bli bra! Efter ca 2km såg jag folk som stod vid spåret och tittade konstigt ut i skogen. Kom fram och fick reda på att de sett en stor orm där, som precis flyttat sig från spåret. Usch. Ormar är inte någon favorit, jag vill helst inte ens veta att de är där!

Men då kom en man och sprang förbi rakt på i spåret och då tänkte jag, äsch nu hänger jag på där. Så jag sprang efter honom och kände att det var tryggt och bra. Det visade sig att vi höll rätt samma tempo så jag frågade om han skulle springa 15 och om vi då kunde ha följe. Så lätt var det att hitta en trevlig löparkompis, perfekt! Så Per (som han hette) och jag sprang och snackade på om allt möjligt, mest marathon, träning och sånt då såklart. Men det var riktigt trevligt att ha följe och låta benen pinna på och inte tänka på kilometer eller tid man hade kvar. Efter var 30:e minut stannade vi för drickapaus (jag drack bara vatten) innan vi fortsatte. Backarna kändes fortfarande jobbiga, jag gick upp i de värsta branta backarna men började springa såfort jag var uppe på toppen. Det kändes att jag inte var van vid backar såhär tidigt på säsongen ;)

Vi var tillbaka vid målet efter ca 1:43 och bestämde då att springa 2,5km slingan också. Benen var sega, jag var trött, kände av energibristen och var lite törstig, men nu var det ju så kort tid kvar! Det var bara att jogga vidare. Som bonus fick vi då lite backar i slutet av 2.5an också! Men vi satte en fot framför den andra och sprang på och snart var vi nere vid start/målet där jag spurtade i mål! Klockan hade precis passerat 2h, så det blev ju precis lagom!

Löpning
Totalt: 17.1 km
Tid: 2:00:13 min
Tempo: 7:01
Puls (medel/max): 144/164 bpm


“Blomman” i Ursvik

Tackade sen för sällskapet och var nöjd att jag genomfört det backigaste löparpasset hittills iår. Blir att ta fler vändor ut till Ursvik, jättebra träning för benen, för att sen bli snabb på flacka banor också! Jag promenerade tillbaka till tunnelbanan och tog en sväng in på macken och köpte 2 flaskor dricka. Åh vad jag var törstig! Päron-MER och vatten, aldrig har det smakat så gott!

Nu blir det till att fortsätta fylla på med vatten (och energi) och ladda inför veckan som kommer. Ännu en löpfokusvecka, och det ska bli spännande och kul att se hur det kommer gå och hur det kommer kännas i benen!

Någon som har tips på bra löprundor förresten? Som inte är knökfulla med folk en helgdag, och som är hyfsat lätta att ta sig till. Enlighten me!

>2 maj: Underbara (extrema) Ursvik!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *