>Toppenträning med löparvänner!

Ikväll var det intervallkväll – igen! Denna gången på en för mig helt ny löparbana. Stadion var upptagen för nån sorts löpning med jakt på liten boll så jag och min hare för kvällen: MarathonMia bestämde att Stora Mossens löparbanor skulle bli platsen för prestation ikväll! Med var också Kattis, en annan Linnéalöpare som skulle öva på att springa “långsamt”. Mia skulle vara så schysst och vara hare till mig till mina intervaller.


Redo för intervallerna!

Vi möttes vid fridhemsplan och tog faktiskt t-banan ut till Stora Mossen. Där joggade vi sen lugnt bort till löparbanorna som uppvärmning, och tog några varv extra på banan så att vi blev varma nog. Regnet och blåsten som jag promenerat hem i från jobbet var nu utbytt i solsken, perfekt!

Sen var det tid för Mia och mig att starta intervallerna! Jag blev lite nervös och ångestfylld men det var inget att oroa sig för egentligen, bara att springa! Intervallerna idag var:
12x400m med 200m joggvila emellan.
Planen var att försöka våga mer (springa fortare) på intervallerna och sen låta joggvilan gå så långsamt som det behövdes. Just för att försöka sluta mesa, och bara ösa på!

Så satte vi igång! Löparbanan var inte helt fri från folk, det var träningsaktiviteter lite här och var. Men Mia och jag lyckades undvika att få fotbollar i huvudet, och på oss, och kryssade lite ibland mellan de andra på banan. Och vi sprang! Och sprang!

Varven passerade hyfsat fort ändå. Vi hjälptes åt att hålla koll på hur många vi sprungit, och lyckades hålla farten rätt jämn genom de flesta. Efter ett tag dock när det var nedräkning så lyckades vi öka farten! Mia tipsade mig om tekniken, att behålla den även om man är trött. Och det hjälpte! Kanske mina nya skor, Saucony Grid Type A2, snabbskorna, hjälpte mig att springa fortare. Det kändes så iaf, att det var skornas förtjänst! Och peppande Mias! Men det kändes bra, och det gick bra! Sista intervallen blev en spurtintervall och där sprang jag t.om ifrån min hare. Men så hade grymma Mia också 32km i benen sen igår!

Sen avslutade vi med lite nerjogg kring banan och sprang igen med Kattis som hade sprungit runt, runt banan i sin “långsamma” fart som nästan var vår intervallfart =) Sen joggade vi i snacke-tempo tillbaka till t-banan och vaderna och benen kändes lite stela. Känns att man tagit i!

Löpning
Intervallpass
Uppv ca 2.0 km: lugn jogg: tempo: 6:15
– 12x400m med 200m joggvila:
Intervallerna:
1:(49, 52, 51, 49, 49, 49, 47, 47, 47, 47, 45, 41)
Joggvilan:
1:(13, 12, 15, 20, 17, 19, 20, 21, 23, 20, 22, 32)
Nedjogg ca 2.4km, tempo: 6:44
Tid: 1h 4min, 11.7km
Puls under intervallerna (medel/max): 155/177 bpm


A2 som säger: “Kiss This”!

Det blev ett grymt intervallpass och det var otroligt kul! Det är så kul att träna tillsammans med andra! Vilken kick man får! Jag lyckades trycka på och köra snabbare idag och hade ändå samma puls som sist. Är nöjd! Tack Mia och Kattis för ikväll! =)

>4 maj: Intervallpass på Stora Mossen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *