>Vill ha stark och smidig kropp

Idag gjorde jag en repris av förra tisdagens efter-jobbet-rutin. Promenerade från norrtull till vasagatan, in på runners Store (shoppa! men bara lite idag…läs om det i inlägget nedan) och sen promenad tillbaka till Odenplan i tid för lite träning.

Var i rätt god tid för Yogan som skulle börja kl.19, så jag passade på att köra lite bålstyrka/magträning. Om man nu ska ha en stark fungerande kropp så är väl ändå bålpartiet ett av de viktigare! Och ska man tappa i vikt på magen är det ju alltid trevligt om man har några muskler som kan titta fram under den forna vadderingen. =)

Så jag tog en enslig plats på det fullpackade gymmet (i någon sorts korridor bredvid gymdelen) och haffade en matta och sen var det bara att köra. Det blev 20 min träning i form av:
– plankan några vändor
– situps, 4 set med 4×20 (raka, sneda, sneda, höftlyft)
– sneda plankan både statiska och med rotation

Sen hade magen fått sitt! Nu skulle jag istället försöka sträcka ut min rygg och baksida ben som stramar. Att jag inte lär mig och stretchar bättre efter löppassen!

Det var Sats FortsättningsYoga 75 min ikväll, och det var med den grymma instruktören. Jag upptäckte ju detta passet förra veckan och det var lika underbart ikväll! Det var bra rytm genom passet, bra övningar och det var jobbigt! Det känns verkligen att jag behöver yoga. I slutet tackar man sin kropp för passet, men jag känner att det är kroppen som tackar mig för att jag genomförde. Om jag slutar yoga kommer jag säkert krympa en 5cm, så det är lika bra att sträcka ut minst en gång i veckan!

Det var grymt bra pass iaf och jag tycker det är roligare med yoga för varje gång. Jag får bättre balans, bättre kroppskontroll och jag klarar t.om. av att göra skulderstående nu, iaf halvdant. Alltid nåt! Så mer yoga blir det, men det ska vara sån här lite tuffare, det är den som är bäst!

Nu blir det mer återhämtning, i form av sömn då. Imorgon är det intervalldag igen! Jippie! =)

>5 maj: Bålstyrka och inre styrka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *