>Snabba, lätta ben

När jag gått hem från jobbet, mött upp med Carro och gått och handlat lite mat för kvällen var jag rätt slut och trött när vi kom hem. Eller mest kanske lite hungrig, trött och funderade lite på om jag kunde skippa träningen ikväll. Men efter att ha lyssnat på lite bra musik och tagit det lugnt ett tag kände jag mig laddad, det var ju klart jag skulle ut och springa! Fixade en grym låt från soundtracket till Slumdog Millionaire, som peppade och som sen fick hänga med i Ipoden.

Jag hade 70min distanspass på schemat idag (precis som förra fredagen). 70min lugn löpning alltså i vilken fart jag kände för. Jag slängde på nya favoritbyxorna: 3/4-löpartights från Craft, och en långärmad underställströja, och nya svarta kepsen och Ipoden. Det fick bli Kayanosarna som skor idag, hade inte planerat något snabbt. Sen var jag snart ute och redo att springa! Carro var så schysst och fixade med maten hemma och tog det lugnt istället, och accepterade mitt träningsschema. =)


Dagens outfit

Så 70min skulle jag få ihop ikväll. Jag orkade inte fundera ut någon helt ny runda utan tänkte kombinera rundor jag visste tills jag fick ihop allt. Så jag sprang längs med karlbergskanalen bort runt kungsholmen förbi stadshuset bort till rålis. I rålis sprang jag sen 4 varv på 1km-slingan där. Det kändes riktigt skönt att springa idag. Det kändes lätt, behagligt och kul! Jag joggade på i lugn fart men när jag tittade ner på klockan såg jag att det ändå gick lite fortare än min vanliga “joggfart”! Men jag hade ändå bestämt att inte fokusera på tiden eller farten, utan bara känslan!

Och känslan kändes riktigt bra! Med den nya låten i Ipoden så körde jag ju den på repeat en _del_ gånger och den var grym! Jag kan bli så otroligt peppad av ny och bra musik. =) (Älskar trummorna, måste lyssnas på i hög volym!) Någon som kan tipsa mig om annan ny, bra musik som passar till löppassen?

Pussycat Dolls – Jai Ho

Efter 4 varv i parken sprang jag sen samma väg som jag kom, tillbaka. Det var bara att sätta ena foten framför andra och njuta av att det kändes lätt! Jag studsade fram och bara njöt! När jag sen passerat stadshuset igen kände jag att jag ökat farten lite igen, och lyssnade nu på nya låten igen! Ökade på ännu mer och sprang en kilometer i ca 4:55-fart och det kändes inte ens tungt! Klart pulsen gick upp lite från innan, men det var inte jobbigt, utan bara kul löpning! Jag fick vända en gång och springa tillbaka längs med kanalen för att sen vända igen, för att få ihop mina minutrar.

Efter jag-vet-inte-hur-många-gånger jag lyssnat på låten, och 71min löpning var jag sen klar med passet. Hade sen ett stort leende på läpparna. Löpning kan vara helt underbart! En skön kväll, fint väder, ljust ute, mött massor av glada löpare och folk som är ute på helgnöjen. Ingen stress, bara njuta av bra löpning! Och bra musik! =)

Löpning
Totalt: 13.2 km
Tid: 1:10:52 min
Tempo: 5:22
Puls (medel/max): 159/185 bpm

Sen hemma blev det en snabb dusch, och Carro hade fixat mat! Helt underbart snällt! Fixade det sista med käket och sen åt vi: ugnsbakad lax på saltbädd, nypotatis, tomatsallad med fetaost, rödlök och avokado, samt löjromsås på creme fraiche. Supergott!


Middag

Nu är det äntligen helg igen! Härligt! Och tid för det jag gillar bäst – träna! =)

>8 maj: Härligt fredagslöppass!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *