>Varför sova när man kan springa

Imorse gick jag upp tidigt och gav mig ut för nästa löppass, bara drygt 12h efter det senaste. En morgonjogg på 60min stod på schemat. Jag vaknade, kollade snabbt ut för att bedöma vädret/kläder och tog ett glas vatten innan jag gav mig ut. Frukosten skulle få vänta till efteråt.

Ingen ipod och ingen musik hade jag med idag, nu skulle det bli ett lugnt “lyssna på fåglarna”-pass. Bara jogga på och samla ihop löpminutrar på rätt tomma gator i stan. Jag tog mig ner till karlbergskanalen och joggade där samma startsträcka som igår: längs med kanalen bort till stadshuset. Benen var lite stela och inte lika pigga som igår, men nu hade jag ju precis vaknat. Jag lät bara benen gå och försökte komma in i en skön jogglunk. Det var inte så många ute tidigt en lördagsmorgon, några få joggare till och sen hundägarna. Det var lugnt ute och det hade nog regnat en del inatt för det var blött och sådär härligt friskt i luften som det blir då.

Jag fortsatte sen längs med norrmälarstrand bort till rålis där det förbereddes för kungsholmens eget lopp idag: Kungsholmen Runt. På vägen hit hade jag funderat över bra sträcka att springa och hade nu bestämt mig för att ta bron över till söder istället för att ta samma väg tillbaka. Så knatade över bron i rätt lugn fart och tittade ut över stan på högsta toppen. Sen nerför och snart sprang jag på södermälarstrand. Här var det ännu tommare än på kungsholmen. Bara att jogga vidare och njuta av träningen och lugnet. Sen kom jag till slussen och sprang över bron tillbaka till stadshuset. Sen längs med karlbergskanalen och sen var jag hemma igen! Blev en riktigt skön morgonjogg, precis sådär lugn och mysig som den ska vara.

Löpning
Totalt: 10.7 km
Tid: 1:05:00 min
Tempo: 6:04
Puls (medel/max): 132/155 bpm

Väl hemma blev det dusch och sen frukost med Carro innan hon sen skulle ta tåget tillbaka till Malmö. Det var dagens första träningspass, och sen blir det mental och kroppslig vila under dagen och laddar för mer träning senare!

>9 maj: Morgonjogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *