>Dubbelt så kul när man är två!

Igår lördag råkade det bara bli ett löppass ändå, och inte två. Jag slappade hemma på em och råkade somna i soffan och behövde väl sömnen för vaknade inte förrän efter några timmar. Då var det kväll och jag kände mig fortsatt seg och ville inte ut och springa då när jag visste att jag skulle springa idag på förmiddagen. Så kroppen ville ha sömn och vila och det fick den. Men idag var det löpning på G igen!

Jag hade bestämt löpardejt med Snorkfröken idag. Hon sprang Kungsholmen Runt Halvmaran igår, sprang 8km hem från den och var pigg nog att springa en bit med mig idag med! Verkligen en duktig och van löpare alltså! Vi bestämde träff vid Hornstull så jag joggade från mig över västerbron dit för att skrapa ihop lite mer minutrar och km än vad vi skulle springa ihop idag. På schemat var det 120min långpass idag, och jag var glad om jag fick sällskap iaf halva den tiden, beroende på hur det skulle kännas i Snorkfrökens ben.

Vi sprang sen i snacke-tempo bort längs med Årstaviken, på den löpar och promenadvänliga grus/gångbanorna där vid vattnet. Sprang på och pratade på om allt och inget. Kul att träffa en ny löparkompis och även bloggare! Vi joggade på i en bekväm fart och jag tittade inte alls på tempot på klockan utan körde mest på känsla. Benen kändes inte superpigga men de ställde upp och tog mig framåt.


Två morgonpigga löpare!

Vi sprang förbi Eriksdalsbadet och sen en sväng bort vid Sickla. Vi pinnade på och snackade och hade trevligt. Att det regnade brydde vi oss inte om, det var rätt så behagligt och skönt löparväder! Vi kom sen tillbaka till Eriksdalsbadet där vi skiljdes åt och jag joggade sen samma väg tillbaka som jag kommit, längs med söders strandkant och västerbron tillbaka hem. Fick ihop ett skönt och lugnt halvlångt långpass. Blev knappt två timmar, men det fick räcka!

Löpning
Totalt: 18.5 km
Tid: 1:50:52 min
Tempo: 5:59
Puls (medel/max): 140/(227!?) bpm

Pulsen låg jämnt runt 125-140 under hela passet, men det verkade som att pulsklockan var lite knasig i början då pulsen låg över 200 i början (min jogg hemifrån till hornstull). Kan det bli så om pulsbandet sitter fel? Eller kan vaselinet jag satte på under pulsbandet (för att slippa skav) störa? Anyways, det var ett lugnt och långt pass. Kan behövas det med!

>10 maj: Långpass

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *