>Vilken känsla!

Idag var det första dagen efter löparhelgen med 3 pass. På schemat idag stod ett eventuellt 45min lugnt löppass, beroende på vad jag kände för och vad benen kände för. Jag längtade efter löppasset under dagen idag, när jag satt stilla på jobbet. Promenerade hem från jobbet som vanligt, men var hemma rätt sent idag. Men det är ju ljust länge så jag skulle nog hinna springa ändå. Nu var det bara dags att ladda lite. Direkt när jag kom hem letade jag lite ny peppande musik som jag ville ha i Ipoden. Tänte ju på hur kul det var att springa sist med ny musik!

Hittade lite ny bra musik och laddade ipoden och lyssnade högt på stereon hemma medan jag dansande bytte om till löpkläder! =) Det blev helsvart outfit idag: craft underställströja, craft 3/4 tights och t.om svarta craftstrumpor och svart Nike keps. Tänk vad jag matchar! Och till det blev det snabbskorna Asics Noosa Tri, som jag tänker ha på lördag på Gbgvarvet.


Helsvart med färgglada skor!


Glad och laddad!

Sen gav jag mig ut för mitt “korta”, lugna pass. Bara 45min härlig löpning, och jag skulle springa helt på känsla, utan press för tider eller liknande. Jag tänkte att halva varvet runt kungsholmen via stadshuset till rålis och tillbaka skulle bli lagom, ca 8km. Så satte jag igång att springa. Joggade lugnt i behaglig takt och bara kände hur lätta benen och fötterna var. Är de här skorna magiska eller vad?

Direkt när jag började springa blev jag på toppenhumör. Tänk vad kul det är att springa! Lyssnade på bra musik på ipoden och tuffade på i min egen fart. Tittade inte alls på klockan idag heller. Men det kändes riktigt bra i både benen och kroppen! Det kändes igen som att jag studsade fram och det var inte särskilt ansträngande. Vädret var härligt ikväll. Och utsikten! Det var en underbar kväll helt enkelt. Vattnet låg stilla och såg sådär böljande och mjukt ut. Då jag sprang vid norrmälarstrand ville jag bara insupa atmosfären och etsa fast utsikten i mitt minne. Så vackert! Så skön känsla att springa på med lätthet.

Efter ett tag så tänkte jag att det är lika bra att hålla denna takten jag har nu. Det var lite ansträngande, men inte så jobbig känsla. När jag kom till rålis sprang jag ett varv på 1km slingan och sprang sen samma väg hemåt. Nu var det “hem” och den bra musiken peppade mig. Jag blev vän med den ansträngande känslan och kände att jag kunde ligga i den farten/ansträngningen ett bra tag. Det var ingen spurt, men det var snabbare än bekvämfarten. Fortfarande tittade jag inte på klockan. Det fick gå i vilken fart det ville, men det var känslan jag lyssnade på!

Snart var jag vid stadshuset och hade bara den sista lilla biten kvar vid karlbergskanalen. Här har jag sprungit en del nu på sistone och tänkte att det är ju bara nerför här, eller det känns ju så eftersom det är hemåt! Så jag bara pinnade på och flög fram! =) Jag log stort inombords och bara sprang!

Den här låten ler man till när man springer kan jag lova:
RIO – Shine On

Ännu en bra löplåt:
David Guetta – When Love Takes Over

Hade “målet” på min runda vid st.eriksbron och sen gick jag en bit innan jag på lätta steg joggade ner lite och gick hem.

Löpning
Totalt: 8.2 km
Tid: 40:52 min
Tempo: 4:59
Puls (medel/max): 162/188 bpm

Vilken härlig kväll. Jag är så glad att jag tog mig ut och sprang! Nu började jag känna att det är ännu roligare med löpningen, och att jag t.om längtar tills jag kommer ut. =)

>11 maj: Spontan snabbdistans

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *