>Improviserade intervaller

Ikväll var det sista kvalitetspasset innan GöteborgsVarvet på lördag. Det var 12x400m med 200m joggvila som skulle avverkas. Jag hade bestämt löparträff med min löparkompis och hare Ellinor idag. Skulle bli kul att springa igen! Men under dagen var jag lite matt och trött på jobbet, mådde inte helt toppen. Men som tur var kände jag mig bättre när jag promenerat hem och sen laddat lite (med musik och diskning(!)).


Laddad!


Dagens outfit

Vi möttes vid st.Eriksbron och joggade sen i solen bort mot Stadion. Kryssade som vanligt mellan allt folk på trottoarerna, men vi joggade lugnt på, för att få igång kroppen i tränings-mode. Men när vi kom fram till Stadion var det fullt med massa löpare där, det var någon sorts föreningslöptävling. Jahapp, det var bara att dra vidare. Vi tänkte ÖIP som plan B och plan C fick väl bli att springa fram och tillbaka på någon väg i skogen bakom Stadion.

Vi joggade bort till ÖIP som nu inte längre har en riktig löparbana, utan en stor fotbollsplan med en 100m bana bredvid längs långsidan och lite mer tartanbana på kortsidan och sen asfalt på andra långsidan. Vi joggade på tartanbanan för att mäta hur lång den var och kom fram till att vi nog skulle kunna få ihop 400m om vi sprang där långsida + kortsida + långsida runt fotbollsspelarna som tränade och hade tränare som gormade.

Så satte vi igång, jag hade önskat ungefär tid: 1.45 på 400m som pace. Vi sprang på, Ellinor lite före och jag jagade på efter eller bredvid. Tänkte på tekniken, trycket, fram med höften, upp med blicken och ta mig framåt! Det blåste lite så vi hade motvind på en långsida per intervall. Första intervallen gick i bra fart och sen joggvilade vi ca 200m eller tid: 1:20 efter varje. Det blev joggandes runt lite här o var innan vi satte av på nästa intervall. Vi betade av dem en efter en och halvvägs mötte vi ett gäng NMT:are och MarathonMia som kom joggandes efter något sorts grymt skogspass. Fick lite hejarop och sen fick vi springa vidare och beta av nästa och nästa intervall.

Intervallerna kändes rätt okej i början. Men mot slutet så blev jag lite trött och det kändes som att jag inte tog mig framåt de sista 100m på varje intervall. Men jag bet ihop och sprang på och lyssnade på Ellinors råd och rop och grejade alla 12 intervaller!

Sen joggade vi hem igen från ÖIP. Lugn skön nerjogg i snacke-tempo och vi var riktigt nöjda efter dagens pass. Det kändes bra och det var jättekul!

Löpning
Intervallpass
Uppv ca 4.3 km: lugn jogg: tempo: 5:32
– 12x400m med 200m joggvila:
1:(39, 40, 38, 42, 43, 45, 38, 43, 41, 44, 41, 41) Alla drygt 400 m.
Vilan i snitt 1:15 (långsam jogg).
Nedjogg ca 4.5km, tempo: 5:45
Tid: 1h 25min, 15.3km
Puls under intervallerna (medel/max): 154/175 bpm

Så det var sista “riktiga” löppasset innan lördag. Nu blir det löpvila imorgon och en kort jogg på fredag. Sen är det lördag och dags att springa halvmaran och ge allt! Ska bli spännande att se vilken form jag är i! (Hur ska man veta det innan man springer loppet liksom)

>13 maj: Intervaller på ÖIP

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *