>Accelererande

Igår joggade jag lite lugnt för att hålla benen igång. Idag var det dags att fortsätta med det för att ha benen pigga och fräscha till loppet Milspåret imorgon. Att bara vila och stelna till är ingen hit, så det är lika bra att springa på och låta benen sträcka ut.

Direkt när jag kom hem från att ha promenerat hem från jobbet, bytte jag om och tog med Ipoden och kom ut. Det var lite duggregn i luften men inte så farligt. Regn nog för att hålla kungsholmen tomt från promenerande folk, men det är då löparna kan sticka ut! Men det var rätt så lugnt ute ikväll.

Dagens Outfit: svart o vitt!


Jag tänkte mig en lugn kvällsjogg på känsla, bara låta benen gå, lyssna på bra musik och bara släppa loss och få en liten endorfinkick av träningen. Jag sprang lugnt från karlbergskanalen till stadshuset, norrmälarstrand, rålis, ett varv på 1km slingan i rålis och samma väg tillbaka.

Jag sprang på i mina tyngre dämpande Asics Gel Kayanos och benen fick gå i den takt och fart de ville. Jag tittade knappt på klockan utan bara sprang på och njöt av löparfriden. Joggade på och kan nu den rundan nästan utantill.

När jag var borta vid Rålis så hade jag nog ökat farten lite, men jag lät det hända, det kändes ju bra i benen. Ingen stelhet eller nåt konstigt. Bara skönt att springa! Så sen på hemvägen ökade jag nog lite till och fick hindra mig själv från att drabbas av tävlingsinstinkten och springa ifatt en kille som sprang om mig. Jag skulle ju ta det _lugnt_ idag!

Men när jag passerat stadshuset igen och bara hade 2km kvar kom den bra låten (se inlägg nedan om GbgVarvet) och jag bara kutade på. Lät benen sträcka ut och sprang! Men pulsen kändes ändå inom kontroll, kändes inte så ansträngande. Sprang på och snart var jag tillbaka där jag startat. Blev en skön kvällsjogg på knappa 45 min.

Löpning
Totalt: 8.6 km
Tid: 44:51 min
Tempo: 5:14
Puls (medel/max): 147/165 bpm

Benen kändes helt ok, men jag hoppas de känns ännu piggare tills imorgon. Ska bli kul att springa ett 10km lopp igen! Var ju ett helt år sen sist. Ska se vad benen och kroppen kan prestera, ska bli spännande!

>18 maj: Kvällslöpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *