>Det kan inte alltid vara lätt!

Ikväll var det dags för andra loppet inom 3 dagar. Nu var det dock lite kortare än sist, “bara” ett 10km lopp: Milspåret ute vid Djurgårdsbrunnsviken. Jag hade laddat, mest mentalt men också lite med avslagen cola under eftermiddagen, lite extra socker, samt kanske en kur för att hålla magen i schack? Jag var iaf peppad till max, det skulle bli kul med ett kort lopp!

Så bytte om på jobbet och drog sen till centralen där jag tog bussen ut till Sjöhistoriska Muséet där start/målområdet var. Det var soligt och varmt och jag var där i tid och hann sitta och vila lite i gräset. Och ladda och förbereda mig. Träffade på många bekanta ansikten, både löparkompisen Per, Linneanen AnnSofie (vi har pluggat ihop) och gamla kollegor från företaget där jag gjorde exjobb, skulle springa!

Jag värmde upp i god tid, joggade bort drygt en kilometer till första bron som vi sen skulle över, och samma väg tillbaka. Sprang på lugnt och ville bara få igång kroppen och benen, men de kändes rätt ok.

Löpning (uppvärmning)
Totalt: 2.4 km
Tid: 13:42 min
Tempo: 5:47
Puls (medel/max): 158/181 bpm

Sen var det dags för starten! Jag var nånstans mitt i smeten av motionärsklassen, men längre fram än bak i massan iaf. Starten gick och det var bara att kuta på och försöka ta sig förbi så många som möjligt innan vägen smalnade av ännu mer till att bli en gångväg på grus. Jag sprang på och det kändes väl helt ok i början. Sprang längs med vattnet bort till bron och över den, sen tillbaka på andra sidan och nu kom loppets första och enda backe. Här gick det långsamt uppför, jag tog små steg och sprang på, men många sprang om. När jag sen var uppe ökade jag på igen, men kände direkt i benen att detta skulle inte gå på 4:45fart, benen var sega och jag var glad om jag kunde snitta 4:55fart istället.

Jag vet inte riktigt hur ologiskt jag tänkt när jag efter Göteborgsvarvet i lördags tänkte att det gick snabbt där, nu var det bara 10km då kanske det kan gå ännu snabbare. Men en parameter jag inte räknat med var hur pigga ben jag hade i lördags, och hur inte så pigga ben jag hade idag.

Blev lite lack på mig själv där jag sprang och tänkte “fan, nu kommer det inte gå så snabbt“, men sen blev jag arg på mig själv för att jag tänkt så uppgivna tankar. Nu är det bara att springa, och spring på! Jag blev lite omsprungen på första varvet men försökte hänga på den framför, och bara behålla farten. Benen var tunga men kroppen kändes bra annars, intensitetsmässigt. Snart var vi borta vid bron tillbaka och man sprang längs med vattnet tillbaka och passerade 5km. Sen var det bara ett varv kvar, och det var ett likadant varv fast utan backen denna gången! Så nu visste man var man skulle springa.

Det var bara att fortsätta hålla farten, försöka öka lite och nu på andra varvet var det lite roligare. Nu sprang jag ifatt och om en del som började krokna. Men i småbackar uppför blev jag omsprungen, för att sen ta igen det på flacken. Kilometer 6-8 var väl segast, men jag sa till mig själv att så är det ju alltid på 10km lopp, och jag hade ju bra musik i Ipoden att peppas av.

Lagom till när det var 2km kvar kom favoritlåten som hinner spelas en gång på drygt en kilometer, så det var bara att ösa på här! En kille sprang ifatt och sa “Hej Karin“, och det visade sig var KB som läser bloggen. Kul! Jag sa att det var tungt idag, och direkt började jag tänkta “tungt, tungt“, men snabbt som attan kom jag på det och började istället att försöka tänka “lätt i kroppen, tänk på tekniken, framåt!“. Han sa: “du ska väl under 50?” och ja sa Ja. Och tänkte att nu får jag se till att öka! Så jag ökade och det kändes okej. Benen var tunga men det ville jag inte tänka på där och då. Nu jagade jag 9 km skylten för att sen jaga längs med vattnet bort mot mål. Sista biten mot mål så la jag in en spurt, tog i allt vad jag hade och sprang om en massa folk sista metrarna. Och kom i mål på 49:26.

Löpning
Totalt: 10.0 km
Tid: 49:26 min (passerade 5km på: 24:38)
Tempo: 4:57
Puls (medel/max): 165/179 bpm

Direkt när jag kom imål var jag helt likgiltig och nästan arg för att det inte gick som jag hade planerat. Men jag kom i mål iaf. Och under 50min igen, för andra gången på 3 dagar. Nu är det dags att ta ett steg tillbaka och reflektera och vara nöjd. Innan GöteborgsVarvet var ju mitt mål att ta mig under 50min på milen. Och det har jag ju nu visat att jag kan! Så klart jag måste vara nöjd ändå. Idag var det inte trängsel eller mage som ställde till det, men ett par trötta ben efter “maxningen” på halvmaran i lördags.

Kom på plats 44 av 230 startande damer i motionsklassen. Var mest killar man sprang med under loppet, men jag slog ju ett par killar med. =) Det var ett kul lopp iaf, bra bansträckning, fint väder, trevlig miljö, hyfsat platt bana perfekt för att sätta PB. Inget PB idag för mig, men har ju ett helfärskt PB som jag får njuta av sålänge!

>19 maj: Milspåret

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *