>Sällskapslöpning

Idag är jag ledig! Skönt med ledig dag och en lite längre helg. Och perfekt för att både hinna vila ut och träna så mycket som man känner för. Dagen började med en morgonjogg på stadens tomma gator och gångvägar. Jag hade bestämt löpardejt med Snorkfröken igen, det är ju så trevligt att springa tillsammans! Vi skulle mötas upp vid hornstull så jag var uppe tidigt och stack iväg 07.45 för att jogga från mig över Västerbron till mötesplatsen.

Morgontrött i dagens outfit: svarta craft 3/4-tights,
craft löparjacka med craft långärmad underställströja under


En timme gemensam jogg skulle nog bli lagom, då Snorkfröken sen skulle iväg för att resa bort i helgen. Så vi joggade bort mot vattnet och bestämde oss för att springa Årstaviken runt. Mina ben hade känts lite sega på min uppvärmningsjogg. Att vila 2 dagar från löpningen kan ju ge superpigga ben, men också lite småsega ben som inte fattar vad löpning är nu igen. Men efter ett tag så släppte det och det var bara att rulla på och sätta ena benet framför andra!

Vi sprang på där längs med Årstaviken och det var väldigt tomt och skönt idag. Härlig grönska på träden och fin utsikt över vattnet. Vi sprang i snacke-tempo och pratade på om allt o inget om träningen och löpningen och uppkommande marathon. Och tiden går som sagt riktigt fort när man har roligt!

Snart var vi på andra sidan vattnet och sprang här i backarna upp och ner, det var längesen jag sprang där sist och hade glömt bort de där backarna. Men vi tog oss lugnt uppför och sträckte ut lite nerför. Snart var vi sen tillbaka vid hornstull och det var en snabb löpartimme en skön morgon, tiden bara försvann! Så sa vi hejdå och jag joggade tillbaka över västerbron men sprang sen ner i rålis för att få tiden att gå. Jag ville få ihop 90min löpning, så jag sprang knappt 2 extravarv i Rålis innan jag joggade hem.

Löpning
Totalt: 14.8 km
Tid: 01:33:04 min
Tempo: 6:18
Puls (medel/max): 134/179 bpm

Kom hem och klockan var ju inte ens så mycket. Kul när man kan få in bra och rolig träning så tidigt och sen samtidigt hinna hem innan man ens hade gått ur sängen dagen innan =)
Det var extra gott med frukost efter morgonlöpning, och skönt att hinna ta det lugnt och inte stressa iväg efter frukosten. Ja, lediga dagar är bra. =)

>22 maj: Morgonjogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *