>Löparjacka

Vi (5 träningsbloggare i en testpanel) har fått i uppdrag att utvärdera Crafts sport- och träningskläder. Vi testar olika plagg varje vecka och denna vecka har vi testat Performance Run Jacket löparjacka. Vi har testat plaggen utifrån design, funktion och komfort.

Såhär står det om plagget på Crafts hemsida:

Performance Run Jacket
– Ergonomic shape and fit for total freedom of movement
– Light fabric
– Windproof and breathable
– Ventilation panels at sweat zones
– Reflective prints
– Sleeve pocket for MP3 player
– Frontpockets
– Adjustable at bottom

Såhär tyckte jag om jackan:

Träning
Jag har använt jackan till löpning, under många pass under hela våren. När ett lager har varit för lite har jackan åkt på och den har värmt precis lagom.

Design
Det är en snygg löparjacka! Jag har fått många kommentarer om hur snygg färgen är och hur fräsch den ser ut. Och jag håller med, den är en favorit! Den vi har testat har varit mörkt lila och har detaljer i vitt/grått. Det är en figurssydd jacka i tunnt ickeprassligt tyg, går att ställa in med dragsko vid midjan för att smita åt ännu bättre runt kroppen, och den har många fickor: längst ner och sedan en på armen. Man kan dock inte lägga för mycket i fickorna då det skumpar runt. En bröstficka hade varit bra kanske?

Funktion
Jackan är i tunt tyg, det känns verkligen vår/sommar-jacka. Den är också riktigt följsam och skön att ha på sig. Den värmer tillräckligt ovanpå lager 1 och den transporterar bort svetten. Den har extra luftiga partier vid axlarna för att släppa ut värme.

Komfort
En bekväm och bra löparjacka. Jag gillar att den är så tunn och ändå fyller sin funktion med att värma lite extra och hålla vinden borta, samt att den är så otroligt skön och följsam. Man känner sig inte nertyngd av den utan kan träna på och springa på och njuta av löpningen! Och sen ser man ju snygg ut där på löparstråken med ;)

Det var vad jag tyckte! Vill du veta vad de övriga i testpanelen tyckte? Kika in hos River, Sara, Terese och Sofia.

Så här tyckte jag om:
1. Craft: Flex Hood och Flex Straight Pants.
2. Craft: Bike Pro Cool sock
3. Craft: Pro Cool Boxer
4. Craft: Active Wave Jersey
5. Craft: Pro Cool Singlet & Pro Cool Tee
6. Craft: Pro Zero Extreme Crew
7. Craft: Performance Run Tee
8. Craft: Run Pro Zero, Run Pro Cool sock
9. Craft: Performance Run Capri

Nästa vecka fortsätter testet!

>Test: Craft: Performance Run Jacket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *