>Sen sommarkväll

Kommer man hem kl.20.30 från jobbet så kan soffan vara väldigt lockande. Men har man ett löppass planerat så är det ut man ska! Och det bästa med löpningen är ju att den är så lätt att få till, man kan skjuta på den till senare om man behöver vara kvar på jobbet. Men det är väl också nackdelen: att det är lätt att skjuta den så långt att den inte ens blir av. Men jag fick till min löpning ikväll iaf! Mitt mantra var “sluta fundera, bara ta dig utanför dörren!“.

Så jag lyssnade på mantrat och skyndade att byta om, på med craft 3/4-byxor och underställströja (vita tunna extremen). På med Kayanosarna, vit keps, ipoden och tadaa! Jag var utomhus! Och redo för att springa. Promenerade ner till vattnet för att starta min löptur, halvt mumlandes för mig själv “jag tränar för att jag älskar det, jag tycker detta är kul!” (ibland måste man påminna sig själv, haha).

När GF35an fått sin gpskontakt så var det bara att sätta igång. Det var 60min lugn löpning helt på känsla på schemat ikväll. Jag sprang på och tänkte inte kika på klockan, vad spelade tempot för roll? Ingen! Jag skulle bara springa på och njuta!

Jag satte av bort längs med karlbergskanalen, förbi stadshuset, tog bron över vid slussen till södermalm och sprang bort mot västerbron, västerbron över och sen via rålis och norrmälstrand, stadshuset hem. Benen bara gick av sig själv och det gick lugnt i början men sen helt automatiskt så ökade jag farten lite, men mest bara för att det kändes så bra!

Det var härligt kvällsväder, lugnt och stilla och fin solnedgång. Himlen var full av luftballonger som jag kikade på när jag sprang upp över västerbron och hade världens finaste utsikt. Vad härligt det är att vara ute och springa!

När jag sprang förbi Rålis var det någon sorts festival där och många var ute och promenerade längs norrmälarstrand. Jag fick kryssa mellan folk och fick på så sätt upp farten och spänsten i steget, kändes super! Benen kändes bra och jag bara pinnade på. Längs med karlbergskanalen tillbaka sen ökades det lite till. Det är helt klart min “raka vägen hem”-sträcka, där jag bara springer på. Var nere på 4:40 fart och det var inte ens jobbigt. Pulsen höll sig låg och fin hela passet med. (Idag fick jag inga pulstoppar i början, skumt).

Löpning
Totalt: 11.0 km
Tid: 01:01:07 min
Tempo: 5:34
Puls (medel/max): 148/167 bpm

Fick ihop drygt en timme och sen var löpningen avklarad och jag mådde så mycket bättre efter än innan. Löpning är bästa kicken alltså!

>25 maj (forts): Kvällslöpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *