>Benen – vakna!

Imorse var det segt att ta sig upp, jag snoozade i hela 40min (!) innan jag hasade ner från sängen, fast besluten om att jag visst skulle ta mig ut för min viktiga morgonjogg. Det var ju sista och viktiga “väcka benen” joggen inför maran imorgon!

På med kläderna, var fortarande sömnig och i ett töcken men tog mig ut och ner till karlbergskanalen. Kände mig lite smått stressad att jag var senare än planerat, och visste inte exakt var, hur och hur långt jag skulle jogga, men satte iaf av mot riktning stadshuset. Joggade på helt lugnt och skönt, utan musik och bara försökte väcka både mig själv och benen.

Det var soligt och skönt ute och man kunde knappt gissa att klockan bara var 07, men det var inte så många löpare ute idag. De flesta kanske vilade upp sig inför imorgon? Promenadare var det iaf gott om. Jag sprang på och funderade på vart jag skulle springa, om jag skulle vända tillbaka samma väg eller fortsätta halva kungsholmen runt.

Väl vid stadshuset bestämde jag mig för att fortsätta längs norrmälarstrand. Sprang på skönt, lugnt och behagligt och njöt av lugnet. Ända tills jag sprang förbi en klocka och insåg att jag hade lite bråttom. Så fick väl öka på takten lite men tog det ändå lugnt hela vägen bort till rålis, över snurrbron och sen upp över drottningsholmsvägen och joggade hela vägen hem. Blev en kort och lugnt jogg för att bara testa på löpningen igen, och vara redo för imorgon!

Löpning
Totalt: 5.1 km
Tid: 29:06 min
Tempo: 5:49
Puls (medel/max): 134/152 bpm

Blev sen en supersnabb frukost och dusch innan jag fick skynda iväg, skulle nämligen till naprapaten för ett snabbknäckningsbesök innan jobbet. Han knäckte till rygg och nacke snabbt, och även lite på min vänsterfot. Sådär, nu är man väl ändå så redo man kan bli?

Var på ÖIP ikväll efter jobbet och mötte upp med vänner och löpare som var taggade till tusen att springa imorgon! Trevligt att ses och snacka uppladdning och förväntningar. Själv känner jag bara det här vanliga lugnet inombords “jasså är det imorgon det är marathon“, typ. Jag känner mig redo, och vet att jag är vältränad, det kommer gå bra! Jag vet att jag kommer bli mer taggad imorgon när jag väl är där, men jag ser det ändå som en riktigt rolig grej, att springa så långt med så många andra dedikerade löpare. Det är en häftig känsla!

>29 maj: Morgonjogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *