>Värmeböljans lopp

marathon.se kan man läsa att temperaturen steg från 25 grader vid starten till som mest 29.5” under Stockholm Marathon igår. Var det kanske detta som gjorde att energin sjönk drastiskt, törsten aldrig kunde släckas, och att pulsen följde ungefär samma kurva som temperaturen? Som varmast var det nog ute på djurgården andra varvet, där de flesta verkade bonka (även jag).

Det som är jobbigast med värmen under Sthlm Marathon, är ju just att det oftast är den första helgen det verkligen är värmebölja i Sverige för året. Så det har inte funnits så många chanser att träna på att springa i 25+ gradig värme. Kanske dags att installera löpband i bastun på gymmet? Stockholm Marathon-löpningspass liksom, nya trenden?

Kan det verkligen bli lika varmt nästa år igen? Det återstår att se, för hur tungt det än var igår, så är det ju givet att jag ska springa nästa år igen. Jag vet ju att jag vill! Så nu är jag anmäld till Stockholm Marathon 2010 =)

>Stockholm Marathon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *