Under 20 veckor har jag och Sara kämpat för att få bort vår övervikt. Vi har inte haft en målvikt. Men vi har haft ett måldatum. Den 1 juni avslutades vår tävling “Who is the Biggest Loser?”. Här är resultatet:

Sara: -14.3% Coola K: -11.1%Min viktresa
Under 20 veckor har jag alltså tappat 11.1% av min kroppsvikt, eller helt enkelt 10.2kg. Det är ett genomsnitt på 0.5kg/vecka, inte något att få rubriker i aftonbladet med, men det har varit en viktresa som känns stabil och ”sann”. Jag har ändrat mina vanor och det känns snarare som en livsstiländring än en quickfix.

Jag har tränat mycket som vanligt, drygt 10h/veckan i snitt under alla dessa veckor. Men det har jag ju gjort förut, även då jag vägde mer. Mitt problem har ju inte varit träningen, utan kosten har varit svårt.

Jag tog ju hjälp av min Coach P, som har hjälpt mig sedan januari, både med träningsupplägg, men också med kosten och just motivationen att hålla sig till rätt kost. Det har fungerat otroligt bra tycker jag! Jag känner mig helt annorlunda i mat-tänket, hur jag ska ge min kropp rätt mat och inte bara energi utan också bra näring, så att jag just KAN träna bra och prestera.

På tal om prestationer har jag ju även under min ”diet”-tid (bra mat men på underskott så att jag ska gå ner) kört tävlingar och lyckats prestera bra även om jag samtidigt ska gå ner i vikt. Bl.a. Öppet Spår, Vasaloppet, Cykelläger, Träningsläger, GöteborgsVarvet och nu sist Sthlm Marathon. Jag är glad att viktresan har fungerat hyfsat även om jag kört dessa utmaningar, även om resultatet ibland har blivit att vikten gått lite berg och dalbana, p.g.a hur kroppen reagerar efter riktigt långa pass eller maxningar.

Själva Biggest Loser tävlingen mot (och med) Sara har ju varit en riktigt bra motivationshöjare! Vi har peppat varandra och kämpat under alla dessa veckor. Det var mest nu på slutet som vi började känna att rivaliteten mellan oss kanske inte var det roligaste med tävlingen. Men den har ju verkligen hjälpt, vi båda två har kommit en bra bit på väg mot våra mål!

Jag är nöjd och glad för mitt resultat, och vi har nu nått slutet på denna tävling, som Sara gick segrande ur! Jag kommer dock att fortsätta med min nya livsstil, det finns inget ”slut” på att äta bra och näringsriktigt och ha en sund och bra kropp som kan prestera! Sen handlar det ju klart om hur mycket man äter för att justera när man är klar och inte behöver tappa fler kilon. Men jag kommer att fortsätta tills jag når mitt viktmål. Det är ca 7-8kg dit, så det kommer jag fortsätta jobba på i sommar och höst.

Hur det går med det kommer jag att fortsätta berätta om i bloggen. En ny bild på formen kommer också såsmåningom (samt mått-resultaten), vad jag kan bjuda på nu, är några före och efterbilder i träningskläder.


Före (23dec08) – Efter (30maj09)

Grattis Sara till vinsten! Du har varit – och är grym!

Who is the Biggest Loser? – Finalen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *