>Välbehövlig träning

Början på veckan blev 2 vilodagar, en planerad och en oplanerad, men jag lyssnar på kroppen och är jag helt slut så vilar jag istället för att träna. Men ikväll blev det lite träning igen, och faktiskt simträning! Blev kanske lite taggad av simningen under triathlonhelgen och kände att mer simning vore inte fel. Det är ju den sporten man behöver öva på mest iaf, för att det handlar så mycket om teknik. Också den sporten där man tappar mest av uppehåll från den. Så det blir till att simma mer!

Och klubbens simtider har ju flyttats till bättre tider nu på sommarschemat, helt perfekt! Så ikväll var det simning med triathlonklubben på e-badet kl.19. Jag var där i tid för lite mingel och träningssnack innan och hoppade sen i poolen strax efter 19. Det blev bana 3b, där vi var 4st.

Simpasset stod på kanten och det var bara att följa! Jag valde dock att bara titta på en övning i taget, för att inte se allt från början och bli trött av bara tanken av alla 100-ingar ;)

Så vi körde följande pass:

200f uppv

teknik: ca 12×50, enarms, catchup, skovel, benspark osv.

300 + 200 + 100 arm, lungbuster på 300-ingen

5x100ss på aerob fart, start 2:30, alla på 1:55-2:02.

Sen 6×50 teknik.

4×50 högsta fart, start 2:00 (alla på ca 50sek)

Avbad 100m.
Totalt: 2500m, 80 min.

Det kändes tufft idag! Men ändå väldigt ”nyttigt” för kroppen, bra träning helt enkelt! Armarna var helt slut i slutet av passet, men ändå ”vann” jag sista 50:an över killen bredvid, det gick på vilja helt enkelt! Och sen försökte jag tänka på tekniken under hela passet, och att öka på frekvensen lite, och inte hamna i min bekvämfart. Får jobba på simningen så ska vi se att det blir bra =)

>10 jun: Simning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *