>Kul!

Har fått ett massivt träningsschema nu av Coach P för de kommande veckorna, så det är bara att följa och vi ska nog se lite resultat! Kvällens pass på schemat var löpning 10km, första 7km (nivå 3), de sista 3 km på nivå 4. (På en skala 1-5 i ansträngning).

Promenerade hem från jobbet i soligt och fint väder, och laddade en del hemma innan jag stack ut på min runda. Skulle bli kul att springa igen, och nu var det ju längesen jag harvade runt kungsholmen. Nu såg jag t.om fram emot att springa runt i rålis!

Laddad!

Så jag startade ipoden med bra peppande musiken och satte igång längs med karlbergskanalen. Första 7km skulle alltså gå i mellan-nivå, och jag tittade knappt på klockan och tempot utan gick mest på känsla och upplevd ansträngningsnivå. Solen sken, det var lagom varmt/svalt och det kändes skönt att springa!

En fot framför andra och jag lade kilometrar bakom mig, passerade stadshuset, sprang längs med norrmälarstrand och kom fram till folktäta rålis. Det var grillfester, lekar och skateboardare och fotbollsspelare. Och ja, en och annan löpare med. Jag sprang 3 varv runt på km-slingan i rålis och det kändes riktigt bra! Ingen stress, utan det var bara att hålla en hyfsat jämn och bra fart, och lagom nivå.

Efter 3 varv satte jag av samma väg som jag kom, och hade nu koll på min GF305a. När den slog över på 7km avverkade så var det dags att öka farten och ansträngningen! Nu var det ”hemväg” och här har jag aldrig haft problem att öka farten, jag vet precis hur långt det är hem och hur vägen känns. Och det är platt, platt! Så fortfarande utan att se tempot sprang jag på och kände pulsen öka och flåsade lite mer. Men inte maxansträning, utan bara sådär skönt ansträngande.

Passerade stadshuset igen och nu var det bara karlbergskanalen hem. Räknade som vanligt de 4 broarna jag skulle under innan jag var framme. Bara att hålla i och jag hade målgång vid den vanliga stolpen efter st.eriksbron. Kollade ner på klockan och visst var det drygt 10km, perfekt!

Såg också nu tiden, knappa 53 min och reagerade på att det hade vart en ”bra” 10km tid för mig, totalt 3dje bästa (dokumenterade) tid på 10km ute tror jag. Och nu tog jag ju bara i de sista 3km ;) Så det känns bra med formen just nu, roligt!

Löpning
Totalt: 10.3 km
Tid: 52:52 min
Tempo: 5:09
Puls (medel/max): 161/186 bpm (nådde max 184 under de första min, då pulsen hoppar upp i 3 toppar)

Pace per km:
— nivå 3:
1. 05:42
2. 05:23
3. 05:10
4. 05:07
5. 05:21
6. 05:13
7. 05:13
— puls under dessa: ca 147-160bpm —
— nivå 4:
8. 04:56
9. 04:54
10. 04:45
Bonus 270m: 04:19.
–puls under dessa: ca 160-170bpm —

Sprang med musik idag som sagt, och ville bara dela med mig av soundtracket till dagens runda (inte hela men lite i slutet). Någon annan som kanske också gillar att springa till house?

DJ Antoine – Keep the fire burning

Är nöjd med löppasset, kändes jättebra idag! Och skönt att komma ut och springa i sommarsolen. Ska bara stretcha ordentligt, och ligga lite på spikmattan jag lånat av Karin. Claes hade ju en sån på lägret, då måste den ju vara bra! =)

>17 jun: Löpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *