>Eftermiddagsträning

Schysst med midsommarhelg, lediga dagar och mycket extratid för träning! Som idag, jobbade halvdag och promenerade till/från jobbet. På väg hem gick jag förbi Cykloteket som ligger (farligt!) nära mitt jobb kom jag på! Köpte lite prylar för helgen, då det ska cyklas! Snabbade mig sen hem för att byta om till löparstassen. Hade bestämt löpardejt med Peter, som jag känner från funbeat.

Glad löpare som ska ut i regnet!

Hade 15km löpning planerat idag, på nivå 3. Och att springa runt kungsholmen kan vara kul, ibland, men inte varje dag. Så med en ledig eftermiddag kan man ju ta sig iväg och springa på annat ställe. Hade tänkt mig Ursvik, 15km terräng med skog och roliga backar, och ja nu med sällskap skulle det bli ännu roligare!

Vi tog t-banan ut och promenerade bort till starten. Det var lite småregn i luften men ändå hyfsat varmt. Var inte många löpare i spåret en dag som denna bara, tomt i skogen. Vi satte av i lugnt snacke-tempo på extreme-spåret, som börjar med en svag uppförsbacke. Men sen väl inne i skogen rullade det på lite upp och ner. Sprang ute på fälten och passerade sen mördarbacken. Vi sprang på och pratade om allt och inget, och det var ett härligt pass i blöta, leriga spår, stora vattenpölar ute på fälten, blöta skor, klafsiga steg i spåret men ändå riktigt kul löpning! Att allt handlar om inställningen fick vi avhandlat och diskuterat under turen. Vi var verkligen ”här och nu” och njöt av regnet som silade ner bland träden.

Tempot var lugnt och snittet blev löjligt lågt, men så är det också terräng och backar där man inte får något gratis, inte ens nerför! Men vi sprang på och jag tittade inte på klockan en gång, höll bara koll på hur långt vi sprungit. I de värsta backarna gick vi upp, men sen på slutet sprang vi på mer. De sista kilometrarna är flackare och där övade jag på tekniken att ta med farten från svaga nerförslut ut på flacken. Roligt!

Sprang sen ett extra litet varv vid målet för att få ihop dryga 15km. Sen var vi nöjda med dagens pass och gick förbi macken på väg till t-banan för att köpa den där efterlängtade MER-drickan som man törstar så efter när man springer. Gott!

Löpning
Totalt: 15.3 km
Tid: 01:49:22 min
Tempo: 7:10
Puls (medel/max): 125/160 bpm

Så det var skönt att komma ut mitt på dagen och springa. Var hemma sen och har flera timmar kvar på dagen. Har vilat lite i soffan och ska iväg på idrottsmassage hos Karin nu. Ska bli intressant. Kan göra lite ont. Men smärta är ju bara en känsla, som hon brukar säga. Blir nog bra!

>18 jun: Ursvik Extremen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *