>Grym cykling

Midsommarhelgen fortsätter, och så även cyklingen! Idag var det om än mer tomt ute på Färingsö, mindre biltrafik men några (få) fler cyklister faktiskt! Midsommarhelgen borde ses som den bästa cykelhelgen faktiskt, så tomt och skönt med hela vägen för oss cyklister =)

Var rätt trött sen igår så kom isäng i tid och var rätt utvilad när jag vaknade tidigt imorse. Skönt! Blev frukost och sen bytte jag om och stack ut, på äventyr, jag och min polare Fuji. (Klart cykeln har ett namn, och ja det är en ”han” såklart!)

Cyklingen idag skulle bestå av följande:
Cykel 2+6 mil (2) ( inkl 6 x 3 min intervaller (4), ca 3 min rullvila )

Så lite kortare idag alltså, och kortare intensiva intervaller. Så det fick bli Färingsö idag igen (jag kan inte så himla många rundor), men tänkte mig bara ett varv på loopen runt ön, det skulle nog bli lagom.

Så cyklade transportsträckan ut och kom sen igång med cyklingen. Det var soligt, inte lika blåsigt idag, och sköna tomma vägar. Var sen ut på Ekerö och valde här igen höger i rondellen, mot mer bilfria Färingsö än Ekerö. Stannade kort för en liten paus i skogen och när jag sen var igång och skulle cykla igen såg jag faktiskt två cyklister som kom åt mitt håll. Satte igång och cykllade och när de kom närmre hörde jag ju Karin (min massör, också triathlet)’s röst! Den andra tjejen sa ”Den här Karin L… (mitt efternamn), vem är det? Hur ser hon ut?” och jag trodde de sett mig och skojade. Men så sa Karin: ”Tja hon är lång.., ja förresten, där är hon ju!”. Hehe! Så mitt ute på cykelbanan på Färingsö en midsommardag cyklar man förbi 2 andra triathleter, vilken en man redan känner! What a coincidence!

Lotta och Karin hade också planerat runt 8-9mil idag, så nu fick jag trevligt sällskap! Helt perfekt! Vi körde tillsammans ut mot starten på Färingsöloopen och jag berättade om mina intervaller och träningsupplägg. Så nu skulle vi köra det ihop, roligt!

Så fort vi var ute på de bra 50/70-vägarna startade vi intervallerna, och de drog iväg och jag jagade efter. Det var superkul! Och med sällskap och tävlingsinstinkt så tar man automatiskt i lite extra! Så det blev alltså 6×3 min intervaller med bra driv o tryck följt av 3 min rullvila mellan varje. När vi kört alla var vi ute på vändpunkten vid Björkvik. Vi tog en kort paus och var sen redo att köra klart loopen i bra jämn fart.

Karin & Lotta

Grym väg

Karinx2

Vi låg alla i tempoställning och körde individuellt. Jag kände mig stark och pigg i benen så jag körde på ofta först, och låg själv i vinden, ville inte nyttja draget på rull. Kunde ju vägen runt bra nu sen igår, börjar lära mig rundan! Så det var bara att trycka på, och visst kör man lite snabbare när man har sällskap, blir ju roligare =)

Snart var vi runt loopen och körde tillbaka mot rondellen och sen in mot brommaplan. Var fortfarande väldigt tomt på gång/cykelbanorna så det var skönt. Sen sista vägen in förbi Alvik, och sen var man ju hemma igen! Kändes riktigt kort idag, hann inte bli så extremt trött. Inte så konstigt kanske om man bara kör 9 mil istället för 15 som igår ;)

Cykling
Totalt: 93.7 km
Tid: 03:30:04 min
Hastighet: 26.8km/h
Puls (medel/max): 117/152 bpm

Delar:
1. Transport, 10km, 22.6km/h.
2. Innan intervaller, 17km, 26.0km/h.
3. Intervallerna (km/h) (3 min)
– 32.9
– 33.6
– 29.3
– 34.3
– 36.2
– 31.8
4. Efter intervallerna, ca 4 mil i snitt 28.2km/h.
5. Transportsträcka hem, 10km, 23.6km/h.

Riktigt nöjd med passet, det var himla kul att få oväntat sällskap och själva cyklingen kändes super. Kände mig stark och benen var på G!

>20 jun: Midsommardagscykling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *