>På sommaren hinner man så mkt mer!

Igårkväll hade jag bestämt mig, no more snooza på mornarna! Så imorse var det ett abrupt uppvaknande och sen var jag vaken. Lade mobilen med alarm nere i rummet och var tvungen att klättra ner från loftsängen för att stänga av. Då är man vaken men lite sur för att man inte får sova mer. Men vaken är man!

Simning
Så jag kom iväg till veckans andra simträningspass på e-badet imorse. Grymt! Såhär mycket har jag inte simmat sen typ Mallis? =)

Det blev följande pass:

Uppv 100f.

8x100m ss (1 uppv + tröskelfart)

4×50: rygg, få armtag, catchup, blixtlås

14x50m fart

300m (3-takt, 5-takt, 7-takt)
Totalt: 2200m.

Efter jobbet blev det sen en riktigt kul triathlonträningskväll med tjejerna från Colting Camp, Sara och Sofie! Vi möttes upp vid slussen och åkte sen (i Saras bil) ut til Hellasgården. På programmet stod löpning, 10km-slingan och sen efter det lite simning i Källtorpssjön.

Löpning
Och det passade ju rätt bra med mitt träningsschema, jag skulle nämligen köra:
Löpning 10 km (nivå 3) , sista 3 km (nivå 4)
Sen att det blev terräng är ju bara extra bra, massa bra träning för benen och alla småmuskler vid vristerna och fötterna.

Vi joggade på där i början i snacke-tempo och tog de allra första backarna rätt lugnt. 10km-spåret börjar ju med gigantiska backar, är det för att skrämma bort hälften av löparna kanske? Men vi tuffade på och pratade om en massa, men sen efter ett tag kom man in i löpningen. I en nerförsbacke jobbade jag på att ta med mig farten och hålla frekvensen hög och sen efter det fick jag fart! Det var bara att springa på där på stigarna i skogen. Härligt!

Men vilken smart person har kommit på att färgen på en slinga i skogen ska vara GRÖN? I en skog full med, just det, gröna blad på träden, och gröna buskar. Det var rätt så svårt att avgöra ibland om man skulle höger eller vänster när stigen delade sig. I början sprang jag om en man som sen såg att jag var lite lost och ropade fortfarande långt efter mig ”VÄNSTER DÄR!” eller höger =) Tack för hjälpen! hehe

Sen sprang man på där i skogen och njöt. Blev passerad av lite mountinbikare och sprang sen om dem igen när de pausade så de såg jag flera gånger under passet. Fick upp bra fart i skogen och hoppade fram mellan stenar och rötter på stigen. Vid 6-7km kom man dock till ett ”berg” där man skulle upp och sen navigera rätt, leta efter de gröna prickarna på träden i den gröna skogen…

Men sen när jag passerat 7km var det dags att öka. Jag hade dock lite magont och mådde inte helt hundra så vågade inte köra för fullt, men lite kunde jag öka iaf. Så jag sprang där i skogen och var glad att jag vågade springa på även utför. Benen och fötterna parerade rätt så bra på det ojämna underlaget! Tänkte ”jobba, jobba” under snabbare kilometrarna och visste att det bara var lite kvar och att det inte var lönt att spara nån energi. Kom sen fram till parkeringen och min GF305 visade bara på 9.5km så jag sprang runt där fram och tillbaka tills jag nått drygt 10km.

Löpning
Totalt: 10.1 km
Tid: 01:01:01 min
Tempo: 6:03
Puls (medel/max): 149/174 bpm
Pace:
— nivå 3 —
1. 07:12
2. 05:53
3. 05:53
4. 06:13
5. 06:18
6. 05:37
7. 07:20
— nivå 4 —
8. 05:51
9. 05:23
10. 05:03

Väntade sen in de andra och sen var det dags för mer träning, open water simning! Vi promenerade bort till sön och byrggan med våtdräkter och grejer och fick ägna en liten stund åt att krångla oss i våtdräkterna. Solen sken och vattnet såg väldigt lockande ut!

Open Water Simning
Snart var vi i vattnet och det kändes svalt men härligt! Och absolut inte så kallt som sist vi simmade under Colting Camp. Säkert 5-8 grader varmare nu! Vi stakade ut en bra bana att simma, från bryggan höger bort längs med stranden, runda en liten ö och sen längs med bortre stranden och tillbaka till bryggan.

Det var SÅ härligt att simma i Källtorpssjön! Vattnet var helt ok, kändes hyfsat fräscht och just känslan att simma ute i solen var oslagbar! Vi simmade ihop i samlad trupp och väntade in varann lite då och då. Allt för att vänja oss vid utesimningen och känna sig trygg i både våtdräkt och sjö. Vi simmade på och jag övade på sighting, andning, simma rakt, och lade sen in en liten spurt på slutet. Vi simmade väl uppskattningsvis kanske 1000m, och var igång 28 min med pauser och allt.
Jag bara njöt när vi simmade och såg naturen och solen skina på oss. Detta är verkligen livet! Så härlig träningsdag med bra vänner!

>25 jun: Simning, terränglöpning och open-water-swim!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *