>Snabba, korta intervaller

Idag var det dags för helgens andra cykelpass, lite kortare distans och fler men lite kortare och intensivare intervaller. Som hjälpryttare hade jag bästaste cykelpolaren Karin (vi i team K2!) och hennes sambo Magnus.

Så planen för dagen var följande:
Cykel 2 + 8 mil (3), 8x3min intervaller, ännu högre fart (5), vila 60sek

Vi cyklade iväg från rålis kl.09 och hade siktet mot Färingsö idag igen. Vi körde ut i lugn fart under transporten och körde sen hästskoloopen och satte igång med den riktiga cyklingen och kunde köra på lite. Det var riktigt varmt idag, kanske samma temperatur som igår, men det blåste inte lika mycket, så det kändes otroligt hett! Det var tur att fartvinden svalkade lite, men värmen kändes i kroppen. Vi var lite sega i början.

Ut på Färingsö, startade loopen och kom bort till Svartsjö där vi satte igång med våra 8 intervaller. Vi startade på samma tid idag, men körde istället med valfri lucka, och jag körde först så jag blev jagad tills jag blev passerad och fick jaga! Första intervallen var seg som vanligt, jag är verkligen en slow-starter! Men sen fick jag upp pulsen och farten (tyckte ändå huvudet var med från början idag) och resten av intervallerna blev intensiva och roliga! Vi körde där på vägen till/från Björkvik och bara tryckte på! Så kul!!

Efter avklarade intervaller var benen rätt trötta. Mjölksyran hade gett sig tillkänna under de sista intervallerna! Vi fortsatte loopen runt och tog en drickapaus i skuggan vid konsum idag igen. Det kändes nu att värmen var jobbigare idag än igår.


Fortsatte sen loopen runt och hade bra fart ibland och låg i tempon, men på slutet in mot rondellen och tappström var det mest att köra på och ta sig framåt. Och dricka massor, för törstig och trött var jag.

Transportsträckan hem och vi var tillbaka rätt mkt tidigare än igår. Mitt på dagen och i solen var det nästan olidligt varmt när man stannade. På cykeln var det ju skönare med vinden! Att folk orkar ligga och steka i denna värme! Jag pallar med solen, om jag får hålla mig aktiv, och får lite fläktande vind =)

Cykling
Totalt: 95.8 km
Tid: 03:39:18 min
Hastighet: 26.2km/h
Puls (medel/max): 112/161 bpm

Delar:
1. Transport, 10km, 20.7km/h.
2. Innan intervaller, 23km, 26.3km/h.
3. Intervallerna (km/h) (3 min)
– 30.1, 140bpm
– 37.5, 142bpm
– 34.4, 145bpm
– 38.4, 132bpm
– 38.6, 149bpm
– 35.6, 146bpm
– 35.6, 150bpm
– 34.4, 147bpm
(Vila 1 min efter varje; ca 120-135bpm).
4. Efter intervallerna, ca 3.5 mil i snitt 26.7km/h.
5. Transportsträcka hem, 10km, 23.1km/h.

Det blev inget brickpass idag dock. Kände att det var för varmt i solen mitt på dagen idag. Får vara nöjd med cyklingen och intervallerna som jag fick till! Ännu en bra träningsvecka avklarad!

>28 jun: Mer cykling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *