>Stadsorientering i flera stadsdelar

Här är jag! Nu är jag frisk! Tror jag, men det måste man väl vara om man kan springa 20km utan besvär en måndagkväll?

Jag har ju vilat hela helgen, sovit mycket, käkat apelsiner, druckit färskpressad juice och echinagard. Och igår när jag vaknade var jag förkyld, men halsontet var borta! Och så även idag. Jag är fortfarande snuvig, men känns det ok i halsen är det ju ok att träna. Snuvig kan man ju vara i evigheter!

Så jag hade bestämt löpardejt med Ellinor ikväll, för att springa löppasset som stod på schemat (om jag nu skulle träna): Löpning 20km (nivå 3).

Det passade ju bra, ett lugnt långt pass som inte anstränger konditionen särskilt mycket, mer jobbigt för benen de sista kilometrarna. Jag mötte upp med Ellinor vid st.eriksbron efter kl.18. Det var svalt och skönt ute, perfekt löpväder.

Vi gav oss iväg västerut för att samla ihop våra 20km. Det blev en runda bort förbi pampas, mot solna, sundbyberg, bromma, alvik, förbi stora och lilla essingen och sen förbi rålis hem. Vi sprang på i skönt och lugnt snacketempo och hade mycket att prata om! Vi sprang på fina stigar i skoge, förbi industriområde, vid vattnet igen och lite överallt helt enkelt. Jag var glad att Ellinor kunde vägen, för jag var helt lost =)

Löpning
Totalt: 20.6 km
Tid: 02:06:11 min
Tempo: 6:08
Puls (medel/max): 145/196 bpm


Det kändes helt ok att springa, visst snörvlade jag en del, men halsen och kroppen kändes bra. Pulsen låg nog lite högre än vanligt, runt 145bpm istället för runt 120bpm som för 2 veckor sen på 20km-passet. När vi var klara med passet och kommit hem till kungsholmen kändes det i benen att vi sprungit lite längre, och att jag inte sprungit så mkt senaste veckan. Men det var en skön känsla ändå. Fått till bra träning med supertrevligt sällskap och nu känner jag mig friskare igen! På väg mot rätt håll!

>6 jul: Lugnt långpass

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *