>Rehab

När man är nere och ledsen så köper man något så blir man glad. Så funkar det va? Då borde jag vara återställd och superglad nu, för idag har jag pimpat min cykel (igen)!

För några veckor sedan bytte jag (inte _jag_ men jag tittade på!) kassett och kedja på min cykel, så att jag skulle få bättre utväxling. Då märkte vi även att vevlagret var slitet och glappade, så det vore kanske bra att byta det. Ju mindre friktion och motstånd när man cyklar desto bättre.

Så idag var jag förbi Cykloteket där jag hade bokat en tid för vevlagerbyte. Cyklade dit imorse på racern genom stan, i jeans och uppdragna snyggsockor över för att inte trassla in byxorna i cykeln.


Men, det visade sig att det vevpartiet jag hade på min Fuji inte var så vanligt, och vevlager för denna typen fanns såklart inte hemma. Så jag fick till en hyfsad deal på att istället byta ut hela vevpartiet. Blev en shimano ultegra från förra året, och nu med 2 klingor fram, istället för de 3 som jag hade innan. Mormorsklingan åkte bort! Så nu måste jag helt enkelt bli starkare i benen och klara mig på 2 klingor! (Men jag använde ju aldrig minsta klingan i Sverige ändå, bara i backarna på Mallis).

Så nu är cykeln så pimpad den kan bli! Snart har jag bytt ut alla utbytbara delar, haha. =)
Första steget mot att bli återställd med återfunnen motivation? Jag hoppas på det. Fortsättning följer…

>Shopaholic

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *